Deutsch Tamás: Magyarország a korrupcióellenes küzdelem mintaországa

2023. május 10. 14:10

Magyarországon van a legkidolgozottabb módon törvénybe iktatva a korrupcióellenes küzdelem – mondta a politikus.

2023. május 10. 14:10
null

Az Európai Unió intézményeit, a brüsszeli bürokrácia mindennapos működését „ezer és egy szállal szövi át” a korrupció – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője Strasbourgban szerdán.

Az EP plenáris ülésének szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva Deutsch Tamás arról tájékoztatott, hogy az EP e heti ülésén több mint ötven előterjesztés szerepel az uniós intézmények 2021-es gazdálkodását érintően, azonban – hívta fel a figyelmet – egyetlen szó sem szerepel „a brüsszeli korrupció tucatnyi ügyéről”

és úgy gondolják, ha nem beszélnek a korrupciós ügyekről, akkor azok nem léteznek” – fogalmazott.

A következmények

Deutsch Tamás felháborítónak nevezte, hogy a jelentésekben említést sem tesznek a brüsszeli korrupciós ügyekről, és azt mondta: ezért a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni.

Kijelentette: miközben az EP költségvetés-ellenőrzési bizottságának (CONT) figyelmét jelentései elkészítésekor elkerülte a brüsszeli korrupció, több uniós tagországot, köztük Magyarországot és Lengyelországot megemlít a szövegben, a politikai rágalmak kategóriájába tartozó korrupciós vádakat fogalmazva meg.

Megjegyezte: ugyanez az EP-szakbizottság látogat Magyarországra a jövő hét elején. A delegáció látogatásának tapasztalatait összegző jelentését illetően Deutsch Tamás azt mondta: a szövegben várhatóan az elmúlt években már számtalanszor megfogalmazott, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő vádakat, gyalázatos politikai rágalmakat fogják majd megfogalmazni.

A delegációvezető hangsúlyozta:

Magyarország a korrupcióellenes küzdelem mintaországa.

A tagállamok közül ugyanis Magyarországon van a legkidolgozottabb módon törvénybe iktatva a korrupcióellenes küzdelem – emelte ki. Deutsch Tamás reményét fejezte ki, hogy az EP-szakbizottság a delegációjának budapesti látogatásáról készülő jelentésében azt állapítja majd meg, hogy a magyarnál szigorúbb korrupcióellenes szabályozás nincs másutt az Európai Unióban, és példaként ajánlja majd más uniós országok figyelmébe.

(MTI)

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1dollar
2023. május 10. 22:09
Ellenzékeki és kormánypártok politikusai,mind hazug tolvajok vagytok. Csak a szabad Magyarországért életüket áldozók iránti tiszteletből járok el szavazni.
Hóvirágcsempész
2023. május 10. 19:47
Húbazdmeg ....
csulak
2023. május 10. 19:36
az EP es EB-hez kepest valoban az !
Lajoss
2023. május 10. 17:42
Fürtomi,hány száz milliót kaptál a tesótól az utolsó hivatalban töltött napján?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!