Magyar katonai repülő indult útnak Koszovóba

2023. május 29. 22:34

A Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe szállt fel Kecskemétről.

2023. május 29. 22:34
null

A Magyar Honvédség hivatalos közösségi oldalán megjelent bejegyzése szerint a koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség

kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este.

A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is – olvasható a bejegyzésben.

Ahogy a minisztérium egy korábbi posztjában bejelentette: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miksi
2023. május 30. 09:44
Amerikai KFOR-osokat is láttam, békésen álldogállni, távol a helyiektől. Őket úgy látszik, nem a "forró helyekre" (polgármesteri hivatalok) küldték, mert az Afganisztán utáni "hullazsák - doktrína" szerint, csak verjék, öljék egymást a szerencsétlen európaiak, meg más kontinensen élők, ők csak "asszisztálnak, kibicelnek" nekik... A koszovói szerbek is nyilván emlékeznek rá, hogy 30 éve kik bombázták Belgrádot, úgyhogy nem szívesen állnának szemben velük, és nyilván a helyi, olasz KFOR-parancsnok is inkább a saját honfitársait küldte, a magyarokat meg pláne...
flesh ripper
2023. május 30. 07:22
Az elfekvő, por- és penészlepte, lejárt szavatossági idejű hadfelszerelésektől jó pénzért kell megszabadulni Ez USA legfelsőbb morális mozgatórugója.
VakzKommondor
2023. május 30. 06:22
Reméljük a részeg neres haverokat már leszedték róla
Független
2023. május 30. 05:50
Van egy rossz béke. Már megint úgy húztak meg egy mesterséges vonalat a térképen amit határnak kereszteltek el és így egy egy tömbben élő nemezeti kisebbséget szakítottak el az anyaországtól. Már megint! Már megint figyelmen kívül hagyták az etnikai határvonalat. Már megint! Miért ilyen impotens és káros már megint a nemzetközi politika? Hát senki sem tanul történelmet? Tényleg a Trianoni Minta Vírusa fertőzi a Nyugat agyát még mindig? Még ha Koszovó közepén lenne ez a szerb tömb, még akkor is ott lenne az exklávé lehetősége, ahogyan az a katalán-francia, az olasz-svájci és még sok helyen ismert és használt megoldás Nyugat-Európában! De Kelet-Európában miért nem lehetséges ez??? De ez a szerb lakta tömb a szerb-koszovói határon került kijelölésre és egy idegen, itt jelesül a koszovói uralom alá kényszerítve! Mit keresünk mi egy ilyen helyen ahol a felelőtlen Nyugat szennyesét kell mosni? Koszovóról le kell választani a 150 000 fős szerb tömböt. Ha az albánoknak jár az önrendelkezés, autonómia akkor a szerbeknek is! Ahogyan az érvényes magyar vonatkozásban Romániára, Szlovákiára és Szerbiára (Vajdaság Észak-Bácskai körzete) is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!