Házi őrizetből az Európai Parlamentbe – akár már a héten újra szavazhat Eva Kaili

2023. június 12. 11:36

Ugyanakkor bírói engedély nélkül nem utazhat máshova Franciaországban a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője.

2023. június 12. 11:36
null

A Politico nemrég arról számolt be, hogy Eva Kaili uniós törvényhozó a letartóztatása óta először utazik el Brüsszelből egy „munkalátogatásra”, méghozzá Strasbourgba.

A lap arra is kitér, hogy Kaili jogi csapatának sikerült elérnie, hogy a brüsszeli korrupciós botrányban gyanúsított görög európai parlamenti képviselő Belgiumon kívülre utazhasson, de csak Strasbourgba, hogy

részt vegyen az Európai Parlament plenáris ülésén.

Bírói engedély nélkül nem mehet máshova

„A Brüsszeli Igazságügyi Tanács úgy döntött – Michel Claise vizsgálóbíró és Raphaël Malagnini szövetségi bíró egyetértésével –, hogy Kaili csak azért utazhat Strasbourgba, hogy a munkáját végezze” – közölték vasárnap az ügyvédei. Hozzátették, Kaili bírói engedély nélkül nem mehet máshova Franciaországon belül.

Mint ismert, a görög EP-képviselő az elsők között volt, akiket tavaly decemberben letartóztattak, miután a belga rendőrség kiterjedt nyomozást indított annak kiderítésére, hogy külföldi országok – köztük Katar és Marokkó – részt vettek-e uniós törvényhozók megvesztegetésében.

Miután a bírósági tárgyalásra váró őrizetét többször meghosszabbították, április közepén a börtönből házi őrizetbe helyezték, és nyomkövetőt is kapott. Május végén a belga ügyészség pedig már arról számolt be, hogy Kaili már nincs házi őrizetben.

***

Nyitókép: ERIC VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RammEinstein
2023. június 12. 21:43
Jöhet Évike:)))) Van még egy pár bőröndnyi pénz valahol... Komolyra fordítva a témát: EZ MOST KOMOLY ???? MERT ha igen,ez már NAGYON BETEG !! Bűnözők,börtöntöltelék és amcsibérencek irányítják Európát? EZ ABNORMÁLIS MÁR!! HUXIT !!!!!!!!!
KBA98
2023. június 12. 17:59
This is the EU rule of law! Do scumbags and criminals decide on the member countries?
kitiltott
2023. június 12. 17:29
No war ,No Migration,no LMBTQ.. Hajrá Magyarország Hajrá magyarok !!!
szürkeSzarvas
2023. június 12. 15:20
A bruixellesi eseményeket uraló ,usai deep state zsidai küldötte névtelen(!) kápó igy döntött. Az aládolgozó "megvett" emberekkel operálo hierarchiák csak végrehajtják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!