Magyarország nincs egyedül – öt uniós állam álláspontja, hogy maradjanak nyitva a csatornák Oroszország irányába

2023. szeptember 29. 09:44

Az Euractiv a „bécsi ötök” külügyminisztereinek találkozójáról ír.

2023. szeptember 29. 09:44

Az Euractiv arról ír, hogy Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Magyarország, az úgynevezett „bécsi ötök” külügyminiszterei Bécsben találkoztak, és hangsúlyozták, hogy az ukrajnai béke elősegítése érdekében

az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten (EBESZ) keresztül nyitott kommunikációs vonalakat kell fenntartani Oroszországgal.

Hangsúlyozták, hogy az EBESZ a párbeszéd és a diplomácia kulcsfontosságú páneurópai platformja. A kritikák ellenére Ausztria és Magyarország is elismerte az EBESZ jelentőségét, Magyarország Oroszországgal szembeni békülékenyebb álláspontja pedig kritikát váltott ki.

A lap szerint az EBESZ kihívásokkal néz szembe, többek között azzal, hogy Oroszország akadályozza az ukrajnai konfliktusban betöltött szerepét, valamint a vezetésével és költségvetésével kapcsolatos nézeteltérésekkel. Mindazonáltal a közép-európai államok hangsúlyozták, hogy meg kell akadályozni, hogy az EBESZ irrelevánssá váljon, mivel továbbra is egyike azon kevés szervezeteknek, amelyek párbeszédet folytatnak Oroszországgal.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2023. szeptember 29. 19:04
Genyus, pont a hozzád hasonlóak miatt tartunk ott, ahol. Ha Oroszország csípte a szemeteket, nagyon rossz megoldást találtatok.
letsgobrandon-2
2023. szeptember 29. 16:30
A Csecseneknek is több autonómiájuk van mint nekünk az EU-ban
orokkuruc-2
2023. szeptember 29. 14:53
nempolitizalok-0 2023. szeptember 29. 13:00 Az olcsó energia az oroszoknál van, a technológia pedig kínában. Lehet ragozni, de a libsik tönkrevágták ny-európát. .. ez volt a dolguk, a saját szempontjukból sikeresek! (Brezinsky 2005-ös videói)
nempolitizalok-0
2023. szeptember 29. 13:00
Az olcsó energia az oroszoknál van, a technológia pedig kínában. Lehet ragozni, de a libsik tönkrevágták ny-európát. A mi termelésünk 50%-a a németekhez kötődik. Szerencsére legfőképpen kurrens prémiumtermékek. legalábbis még, mert a tendenciát jól jelzi, hogy az eurolibsik korlátoznák a versenyt, ami azt jelzi, a kínai termékek ugyanezt jóval alacsonyabb áron is tudják. Óriási jelentősége van a 2024-es választásoknak, mert ha a libsik maradnak, nekünk mindenképp távoznunk kell. Nem az elv, hanem a megélhetésünk miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!