Vizsgálatot indíthat az EU Elon Musk közösségi média felülete ellen

2023. október 12. 22:40

A vállalat komoly bírságra is számíthat.

2023. október 12. 22:40

Elon Musk közösségi Média felülete, az X lehet az első, amely ellen vizsgálatot indít az EU az új digitális szabályozás miatt. 

Thierry Breton az EU digitális biztosa szerint a platform megsértette az uniós előírásokat azzal, hogy engedélyezte az izraeli háborúval kapcsolatos dezinformáció terjedését. 

A Hamász által Izrael ellen elkövetett terrortámadások óta vannak arra utaló jelek, hogy az X-et illegális tartalmak és dezinformáció terjesztésére használják az EU-ban

– állítja Breton, aki levélben felszólította Muskot, hogy 24 órán belül reagáljon az uniós szabályozás megsértéséről szóló vádakra. Amennyiben kiderül, hogy a cég valóba megsértette az előírásokat, komoly bírságra számíthat, amelynek összege elérheti a vállalat globális bevételének hat százalékát is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/George Nikitin
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. október 13. 19:33
Szocionista Ildikó még bízik benne megint szükség lesz cenzori tudmányára és akkor vége a clickbait posztjainak.
KBA98
2023. október 13. 17:27
..és ki nem szarja le az EU-t?
George P.
2023. október 13. 11:46
Talán a titkos szolgálatok tisztában vannak a "valós információkkal". Így ha ezek a "valós információk" kikerülnek a nyilvánosságra akkor az szivárogtatás/nemzetbiztonsági kockázat/hazaárulás... vádjával támadható és büntethető. Ezt várná el az EU? A platformokra "valós információk" hiányában a kommentelőktől csakis feltételezések, vélemények kerülhetnek ki, amiért a platform tulajdonosa nem lehet felelős! Mint ahogy egy autócég sem felelős azért ha szar zenét hallgatnak a kocsijában nagy hangerővel. "Valós információt" hiányában kedv szerint bárki "dezinformáció terjesztésével" megvádolható és így fenyíthető és büntethetővé válik. A Média- kontroll és elnyomás által uralkodhatnak a tömegek felett. A szavak értelmének megváltoztatása a kontroll- a hatalmuk kulcsa. Így (szerintem) a "dezinformáció terjesztése" azt jelenti valójában, hogy "nem a mi érdekeink szerinti narratívát közli".
csendbiztos-2
2023. október 13. 10:31
Mivel Musk nem az eu trombitáját fújja, hát elkezdik támadni. Egyszerű és gusztustalan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!