Az Izrael és a Hamász közötti tárgyalások kulisszatitkairól beszélt egy katari politikus

2023. november 22. 17:49

Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi szerint az elért megállapodás az, amit a felek akartak.

2023. november 22. 17:49

Katar vezető tárgyalója azt mondta, hogy intenzív munkára volt szükség az Izrael és a Hamász közötti túszalku közvetítéséhez, amelyet az izraeli kabinet szerda kora reggel hagyott jóvá – olvasható a BBC hasábjain.

Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi, aki egyben a katari külügyi államtitkár is, a CNN-nek adott exkluzív interjúban azt mondta, hogy 

az elért megállapodás az, amit a felek akartak.

„A munkánk rendkívül intenzív volt, ahogyan azt el tudja képzelni; ez a magas fokú eszkaláció, katonai összecsapások, humanitárius eszkaláció, szárazföldi invázió időszaka” – mondta Al-Khulaifi Dohából.

„Mindez rendkívül megnehezítette a feladatunkat, hogy megállapodásra jussunk két olyan fél között, akiknek a bizalma egymás iránt nulla” 

– tette hozzá. 
Az elmúlt hetekben Al-Khulaifi megfigyelte, hogy a tárgyalások rohamléptekben folynak. Azt mondta például, hogy a közvetítőknek nyugalmi időszakra volt szükségük, amikor Izrael október végén bejelentette a Hamász elleni háború második szakaszát.

Izrael „célzott művelet” indítása a gázai Al Shifa kórház ellen szintén nyomást gyakorolt a tárgyalásokra – mondta Al-Khulaifi, hozzátéve, hogy Katarnak arra kellett kérnie a feleket, hogy „ne vegyék célba a létfontosságú humanitárius infrastruktúrákat”.

Nyitókép:  NICOLAS LIPONNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. november 23. 12:20
a halott muszlim a jó muszlim - mindet ki kell írtani nem tárgyalni velük az olajukat elvenni azt visszazavarni őket a picsába a sivatagba teveszart enni kína oroszország és amerika megegyezne az olaj mezők felosztásáról azt le kell őket nyomni mint a rajzszöget
Akitlosz
2023. november 23. 03:37
"Jó dolog bízni másokban. De még jobb nem bízni bennük." / Mussolini /
levente-11
2023. november 22. 18:44
Kulisszatitok?! Megmondom. A Gázában lebombázott és életben maradat palesztin kisfiú felnő, és fegyvert fog majd egy másik zsidók elleni támadáshoz. És talán soha nem lesz vége. Ez a kulisszatitok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!