Erdogan: A Gázai övezetnek részét kell képeznie majd egy független palesztin államnak

2023. november 04. 13:59

A török elnök szerint Ankara nem járul hozzá, hogy „töröljék a palesztinokat a történelemből”.

2023. november 04. 13:59

Ankara nem fog támogatni olyan megoldásokat, amelyek révén „fokozatosan törölnék a palesztinokat az emberiség történetéből”, és a Gázai övezetnek mindenképpen részét kell képeznie majd egy független, szuverén palesztin államnak, miután véget ér a palesztin Hamász és Izrael közötti háború – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő újságírók előtt a török média szombati jelentése szerint. Erdogan úgy vélte, az Európai Unió nem tudott korrekt módon viszonyulni a jelenlegi gázai helyzethez, és ennek következtében 

mélyen megrendült a bizalma” az unióban. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte az európai országok azért állnak Izrael mellé, mert úgy érzik, „adósságuk” van a holokauszt miatt. Erdogan pénteken beszélgetett újságírókkal Kazahsztánból hazafelé tartva, a repülőgépen. Nyilatkozatában ismét kitért arra a fogadkozására, hogy megszakít minden kapcsolatot Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel az izraeli hadsereg Gázai övezeti hadműveletei miatt.   

Netanjahu már nem olyan ember, akivel mi tárgyalni tudnánk” 

– fogalmazott Erdogan. Hozzátette azt is, hogy nincs szó a diplomáciai kapcsolatok megszakításáról Izraellel, mert a teljes szakítás szerinte a nemzetközi diplomáciában lehetetlen volna. Erdogan szerint Netanjahu felelős elsődlegesen a vérontásért, és „már elvesztette saját állampolgárainak támogatását is”.  

(MTI)

Nyitóképen Recep Tayyip Erdogan, török elnök. Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi_Charlie
2023. november 04. 18:48
Izrael területe 23ezer km2 (Magyarország 93ezer). Szóval ezt a negyedmagyarországnyi területet még további két államra kéne osztani ? Vicc..
m0sten
2023. november 04. 17:54
A 60%-os török infláció után gondolom megkérdezte a kurdokat és az örményeket, hogy mit gondolnak.Az nem esett le ennek a kisszultánnak, hogy minden egyes palesztin államalakítási kísérletet maguk a palesztinok utasítottak el?
contractor-2
2023. november 04. 16:30
Erdogan is már csak a pálya széléről kiabál mint Orbán, de senkit nem érdekel egyik sem. A két amerikai anyahajó sem a Izraelt körülvevő szétesett arab államok miatt vannak Izrael partjai mellett, hanem a NATO "szövetséges" Törökország ellen, ami ezért egészen érdekes fejlemény. Itt semmi nem az aminek látszik.
950BD1
2023. november 04. 16:06
https://www.youtube.com/watch?v=gYYMYte-4Ac
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!