Friss elemzés Amerikából: komoly fejfájást okoztak az ukránok az orosz fekete-tengeri flottának

2023. december 18. 08:00

Az ISW szerint megváltozott a háború menete.

2023. december 18. 08:00

Az Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) legújabb elemzése szerint a nyár folyamán Ukrajna sikeres támadásokat hajtott végre  az orosz fekete-tengeri flotta ellen, amely visszavetette annak kezdeményező-készségét.

Az ISW szerint több sikeres megelőző csapást is mért a flotta ellen. Az elemzők kiemelik, hogy ennek hatására az orosz flotta a támadásoknak kitett Szevasztopolból

erőinek nagy részét áthelyezte Novorosszijszk kikötőjébe.

Az orosz haditengerészet ezen kívül megkezdte Ochamchireban, Abháziában egy új kikötő építését is. 

A jelentés szerint az ukrán csapások erőteljesen megváltoztatták az orosz műveleti mintákat, az ISW szerint az orosz flotta kiszorult  a Földközi-tenger nyugati vidékéről.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. december 18. 12:30
Nem biztos az, hogy az oroszok olyan gyorsan meg akarják nyerni ezt a háborút. Minél több Ukrajna hadianyag felhasználása minél jobban kifogy a nyugat az avitt fegyvereiből annál nagyobb a modern fegyverek bevetésének esélye ami az Oroszoknak is kincset érő információforrás lokális konfliktusban megismerni legújabb NATO és amerika technológiát
orokkuruc-2
2023. december 18. 08:55
Csak azért hogy az ilyen cikkek megjelenhessenek, naponta 10-20 embernek kell meghalni abban a "hídfőállásban". Gyakorlatilag az oroszok által védhetetlennek minősített hely, amit éppen ezért otthagytak. Arrébb mentek, szépen belőtték. ..és azóta is csodálkoznak, hogy az ukik naponta ennyi embert áldoznak fel a semmiért. Ilyen helyzetek miatt csodálkozik azon az ember, hogy miért nem kötik már fel zselét úgy fájósan a "választópolgárai".
monuskaroly
2023. december 18. 08:45
Igen Ukrajna mindjárt nyerni fog, csak kellene még egy kis fegyver szállítmány, amit majd fizet az EU!!!
Gullwing
2023. december 18. 08:12
Ha a ruszkik kiszorulnak Földközi-tengerről akkor az ukiknak miért kell a gabonát tengelyen kivinni az országból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!