Kőkeményen felkérdezték a Magyarországot támadó finn EP-képviselőt (VIDEÓ)

2024. január 17. 20:17

Tóth Edina szerint véget kell vetni az EU kettős mércéjének.

2024. január 17. 20:17

A nagy szócsaták kaptak helyet az Európai Parlamentben szerdán. Tóth Edina fideszes EP-képviselő is felkérdezte Petri Sarvamaa finn képviselőt, aki nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Magyarország szavazati jogának felfüggesztését kérte

Tóth Edina felszólalásában hangsúlyozta:

Véget kell vetni az EU kettős mércéjének!”

Mint fogalmazott, „Brüsszel hallgat a közelmúlt botrányos lengyelországi történéseiről. Így a független sajtóorgánumok vagy a bíróságok támadásáról”.

Az EP-képviselő ezután azzal folytatta, hogy sem az EP, sem a Bizottság nem nyilatkozik ebben a kérdésben. Még azok sem, akik korábban a „leghangosabban követelték a jogállamiságot”

„Micsoda meglepetés, hogy 

Brüsszel elfordítja a fejét, miközben a Tusk-kormány lábbal tiporja a demokráciát Lengyelországban”

 – jelentette ki Tóth Edina.

Majd azt a kérdést tette fel Sarvamaa-nak, hogy „nem gondolja, hogy Brüsszelbe kettős mércét alkalmaznak, és az egész jogállamisági eljárást a »baloldali« ideológiák rákényszerítésére használják”.

Bejegyzésében a képviselőnő még arra is rámutatott, hogyha ha „Magyarországon ilyen történne, már azonnal szankciókat jelentenének be.”

A felszólalást alább tekinthetik meg teljes hosszában:

Azonban nemcsak Tóth Edina emelte fel a hangját Strasbourgban. Schaller-Baross Ernő, ugyancsak fideszes EP-képviselő Daniel Freundnak szólt oda. A magyar képviselő azt kérdezte Freundtól: „Képviselő úr, miért nem hallgatnak az európaiak és a német polgárok hangjára, akiknek nyilvánvalóan elegük van önökből?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 18. 21:14
Sarvamaa Szarva ma..
survivor
2024. január 18. 21:12 Szerkesztve
Toto d, Sámson (zsiráf) e, Savonarola (olasz)
survivor
2024. január 18. 21:10
Felkérdez= FELCSINÁL ?
Tehetős Totó
2024. január 18. 08:17
Sargentini Sarvamaa... mi lesz a folytatás? a) van, de Saar ( hollandus) b) Szardanapál ( m...asszír) c) Saragat ( talján)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!