Bekeményít Biden: izraelieket érint a friss elnöki rendelet

2024. február 02. 06:35

Izraeliek vagyonát fogja zárolni.

2024. február 02. 06:35

Joe Biden elnöki rendeletet adott ki, amely a Ciszjordániában élő, erőszakos izraeli telepeseket célozza, akik szerinte aláásták a térség stabilitását – nyilatkozta a CNN-nek egy az ügyben jártas amerikai tisztviselő.

A lap szerint a rendelet, amelyről először a Politico számolt be és várhatóan csütörtökön kerül majd nyilvánosságra, szankciókat fog kiszabni több olyan személyre, akiket azzal vádolnak, hogy erőszakos cselekményekben vettek részt.

Egy magas rangú tisztviselő szerint a rendelet négy személy ellen irányul, akiket komoly bizonyítékok alapján azzal vádolnak, hogy közvetlenül érintettek erőszakos bűncselekményekben. Vannak köztük olyanok, akiket zavargások kirobbantásával, épületek és/vagy járművek felgyújtásával; civilek megtámadásával és/vagy ingatlanok megrongálásával vándolnak – olvasható a CNN hasábjain.

Mint a lap tájákoztat: a külügyminisztérium már bejelentette e nevét is azoknak az izraelieknek, akiknek az elnöki rendelet várhatóan zárolja majd a vagyonát, és akiket egyúttal ki is tilt az Egyesült Államokból. Ők David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman és Yinon Levi. Egy tisztviselő szerint a Fehér Ház egyébként az izraeli kormányt is időben értesítette a rendelet kapcsán.

Felkavaró adatok az izraeli háborút illetően

Mint a téma kapcsán a CNN cikke közölte: a Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium szerint a hét elejére a Gázában október 7. óta elhunytak száma 26 422-re nőtt, a sérülteké száma pedig 65 087. Több mint 1200 embert öltek meg a Hamász eredetileg Izrael elleni támadásában, és több mint 200-at ejtettek túszul.

„Nemcsak a békéért imádkozunk” – idézi a lap Joe Biden amerikai elnököt –, „komolyan dolgozunk az izraeli nép és a palesztin nép békéjéért, biztonságáért és méltóságáért.”

Biden közölte: „éjjel-nappal azon van, hogy hazajuttassa a Hamasz által fogva tartott túszokat”, valamint, hogy „enyhítse a humanitárius válságot, és békét teremtsen Gázában és Izraelben, az két államban élő népek számára”.

A CNN teljes, angol nyelvű cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: Anna Moneymaker/Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. február 10. 03:16
„komolyan dolgozunk az izraeli nép és a palesztin nép békéjéért, biztonságáért és méltóságáért.” Majd ennek fényében odaküldött még egy jenki anyahajót, és átadott Izraelnek 100 000 tonna fegyvert és lőszert, hogy tudják szórni Gázára.
2024. február 09. 07:38 Szerkesztve
Demokrácia csimborasszója............. A leglidércesebb álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy egyszer az USA ilyen stácóba kerül, hogy pátyolgatja a kommunistákat és szélsőséges terroristákat.............
Forgalmazó
2024. február 03. 01:00
Hugyos muszlimszopó.
powerage
2024. február 02. 08:00
Nagyon szarok lehetnek a valódi népszerűségi mutatók, ha ennyire próbál benyalni a muszlim választóknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!