Ukrán politikai elemző: Zelenszkijt leváltják, már a dátum is megvan

2024. február 14. 07:22

A szakember szerint ha nem jön a pénz, az Zelenszkij számára a politikai halál.

2024. február 14. 07:22
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nem zárható ki a puccs Vaszilj Vakarov kárpátaljai születésű politikai elemző szerint, aki leszögezte: 

„Ha az Egyesült Államok a közeljövőben nem juttat pénzt Ukrajnának, jöhet egy katonai puccs.” 

Az elemző hozzátette: Volodimir Zelenszkij hallgat az ukránok szelidovói kiképzőtáborára mért orosz csapásról, a nap fő eseményének pedig az amerikai szenátusban tartott, elbukott szavazást nyilvánította az orosz Szputnyik rádióban. Szerinte Zelenszkij azért tulajdonít ekkora jelentőséget egy elbukott szenátusi tervezetnek, mert ha nincs pénz, az Zelenszkij számára a politikai halál – ezért ez a legnagyobb hír számára. 

„Ez egyfajta őrület. Ukrajnában 

senki sem tudja, hogy mi lesz, ha nincs támogatás, vagy az a minimálisra csökken. Mi a B lehetőség? Véleményem szerint a hatalomváltás, ami valószínűleg idén május 20–25. körül következik be”

 – magyarázta meglátásait az ukrán ügyvéd, írja az EurAsia Daily.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 14. 12:17
MÁR KÉSÖ A SOK HALOTT MIATT FEL KELL AKASZTANI!!!!!!!!!!!
Átoperált Kiscsoportos
2024. február 14. 12:10
"engem egy CDU-s politikus (aki kapcsolatban állt Balog egykori NDK-s lelkésztársaival) úgy tájékoztatott 15 éve, hogy Balog biszexuális volt NDK-s évei alatt. Balog hivatalos életrajza szerint: „1981-1983 között 4 szemesztert töltött Halle-ben, a Luther Márton Egyetem Teológia Tanszékén. Ezekben az években aktívan részt vett az NDK evangélikus egyházának békeakcióiban.” Csak jelezném, hogy az NDK egyházi békeakciók kivétel nélkül Stasi aktív műveletek voltak…" Szijjártó után még egy aberrált hulladék?
Kanmacska
2024. február 14. 11:39
Valahogy csökken mostanában a szlávázások száma!😁
Aerion
2024. február 14. 10:23
ukrajnában március végén kellene tartani az elnökválasztás első fordulóját, erre nem kerül sor. Csakhogy a zongorista elnöki mandátuma 2024. május 20-án LEJÁR. 2024. május 21-én már nem lesz hivatalban. Nincs jogi megoldás erre a helyzetre, amit csak súlyosbít az, hogy az ukrán parlament mandátuma is LEJÁRT, 2023 október végén. Azt meg se említem, hogy minden ellenzéki párt be van tiltva, sőt, a kormánypárt se tarthat semmiféle politikai rendezvényt. A lényeg, az ukrán törvény hozás nem működik. Elnöki rendeletekkel, minisztériumi határozatokkal kormányoznak. Csakhogy ennek jogszerűsége is megszűnik, 2024. május 20-án, éjfélkor. Nem minthogyha a 2014 február utáni bármely ukrán vezetés törvényes és legitim lenne. Csakhogy, párhónap múlva már a mondvacsinált törvényesség minden eleme is szanálódik. De ukrajnában, ugye, demokrácia van, és jogállam, amit euró és dollár tízmilliárdokkal kell támogatni az európai és az amerikai adófizetők pénzéből. Vissza nem térülő módon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!