Ettől biztos megijednek Moszkvában: két magas rangú orosz parancsnok az érintett

2024. március 05. 17:52

Szergej Kobilas orosz altábornagy és Viktor Szokolov admirális ellen adtak ki elfogatóparancsot.

2024. március 05. 17:52
Russian Defense Minister Sergei Shoigu

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Szergej Kobilas orosz altábornagy és Viktor Szokolov admirális ellen Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekmények miatt – közölte kedden a hágai székhelyű testület. A hágai székhelyű ICC sajtóközleményében az áll: 

„okkal feltételezhető, hogy a két gyanúsított felelős a parancsnokságuk alatt álló erők által 2022. október 10. és 2023. március 9. között az ukrajnai elektromos infrastruktúra ellen végrehajtott állítólagos rakétacsapásokért. Ezen időszak alatt számos villamoserőmű és alállomás elleni légicsapás-sorozat zajlott, amelyet az orosz fegyveres erők Ukrajna több pontján hajtottak végre.” 

Az ICC szerint az ukrajnai energiainfrastruktúra ellen elkövetett támadások olyan károkat okoztak a lakosságnak, amelyek egyértelműen aránytalanok voltak a várható katonai előnyökhöz viszonyítva.

(MTI)

Nyitókép: Russian Defense Ministry / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­­g­­ö­s­­ ­­­l­á­­n­­y­o­k­­­ ­v­­á­­­r­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
szabadabb
2024. március 06. 08:11
:D Na NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Gondolom most rettegnek az orosz parancsnokok és háromszor is meggondolják mernek e villanyvezetéket rongálni a jövőben! Közröhely lett az icc... Persze azt nem vizsgálja senki hogy az ukik miért ágyúzták kvázi rommá a saját városaikat???
Takagi
2024. március 05. 21:48
Mi a f..sz? Elmebajnokság vagy elmebaj?
Ben Jeremiah
2024. március 05. 20:23
Hm. A nagaszaki és hiroshima elleni atomtámadás ezzel szemben arányos volt? Szerbia usa általi bombázása, az elektromos infrastruktúra tönkretétele az is rendben volt? Hipokrita gazemberek,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!