Hernyóból pillangó

2024. március 01. 07:36

Egyik napról a másikra kiderült, hogy Lengyelország mégiscsak egy született mintademokrácia, a jogállamiság non plus ultrája, a fékek és ellensúlyok paradicsoma.

2024. március 01. 07:36
Ursula Von Der Leyen And Alexander De Croo Visit Warasw
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Csoda történt! Egyik napról a másikra kiderült, hogy Lengyelország mégiscsak egy született mintademokrácia, a jogállamiság non plus ultrája, a fékek és ellensúlyok paradicsoma, »civil« szervezetek gyámolítója. Mindez annyiból érdekes, hogy megelőzően még azt hirdette szemöldökráncolva Brüsszel és a mindig mindenkinél jobban értesült fősodratú sajtó, hogy Lengyelország gonosz latorállam, amelyet meg kell rendszabályozni, amiért betiltotta az ellenzéket és sajtóját, pök a jogállamiságra, sanyargatja a független igazságszolgáltatást, gáncsolja a magzatgyilkosságot, s fogalma sincs, eszik-e vagy isszák a fékek-ellensúlyokat.

Józan paraszti ésszel az ember azt képzelné, hogy e változás, a rossz Lengyelországból jó Lengyelországgá válás valami hosszadalmas, évekig tartó folyamat, nyögvenyelős procedúra eredménye lehetett. Hát egy túrót! Mindössze pár pillanatig tartott, bizony. Csupán annyi kellett a csodához, hogy a lengyel nép elzavarja az előző, jobboldali kormányt, és helyette a globalista Tuskékba helyezze bizodalmát. S láss csodát: a randa hernyó-Lengyelországból azon nyomban pillangó-Lengyelország lett, amelynek tüneményes szárnyalását azóta is kánonban éljenzi Von der Leyen bizottsági elnök asszony meg a bájos mosolyú Verhofstadt.

És tudják, mi az érdekes? Hogy még ezek után is akadnak nem kevesen, lengyel és magyar balosok, akik a legnagyobb magabiztossággal, orcájukon a mindentudás rőzselángjával hirdetik: Lengyelország tényleg egyik pillanatról a másikra jogállammá vedlett, amint a szejmben Donald Tusk rátette ülepét a bársonyszékre. Igen, szerintük ez hihető és életszerű. Mit is mondhatnánk azoknak, akik ezt a sületlenséget elhiszik? Semmit. Észérvekkel lehetetlen meggyőzni a fanatikusokat. Higgyék csak szegények, hogy a brüsszeli jogállamisági eljárások, zsarolások, fenyegetések, pénzcsapelzárások jogszerűek, a Föld pedig lapos.

Friss hír: az Európai Bizottság tegnap föloldotta 137 milliárd euró uniós forrás zárolását Lengyelországnak. 

Mert megjavultak. Abból valószínűleg futja majd a köztévét földúló verőlegények kistafírozására, az ilyen-olyan »civilekre«, abortusz- és genderklinikákra, egyebekre. A Magyarországnak járó 20 milliárd eurón viszont továbbra is ott kotlanak Von der Leyenék, eszük ágában sincs kifizetni. Bár Ursula korábban még a jogállamiságról púderezett, januárban véletlenül elkotyogta: valójában az LMBTQ- és migránsügyi dacolásunk okán. Hogy június után tovább púderezhet-e, csak rajtunk múlik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­v­­á­r­n­a­­­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Nasi12
2024. március 01. 22:20
Remek cím.
CirmoS
2024. március 01. 14:51
Nekünk a hazaáruló dollártetveket kell kitakarítanunk Brüsszelből! Ez a brüsszeli bolsevik csürhe azt akarja elhitetni a magyarokkal, ha teret adunk az ávós fattyú Gyurcsánynénak és csürhéjének akkor az majd jó lesz a magyaroknak! Erre csak az lehet a válaszunk, hogy ezeket a mocskos hazaáruló dollárcselédeket kirugdaljuk a brüsszeli szarfészekből! És akkor majd megint cikkezhetnek a Soros lábtörlők hetekig, hogy mi történt Mo-on?..
snipazz-2
2024. március 01. 12:28
Hogy micsoda???!!! Ja?! Hogy a lengyelek egyik percről a másikra jogállam lettek mert elzavarták a jobboldaliakat?! Noooormális??! Ez ám a demokrácia amire rég vártunk! Te ócska rohadék! Téged tényleg az sem zavarna ha fideszeseket lehetne gyilkolni büntetlenül aztán IFA platóra velük! Miért nem döglesz meg inkább te bolsevik geci?!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!