Német (de)generálisok

2024. március 11. 07:10

Nem önmagában a generálisok degenerálódása az érdekes, hanem a németség általános lelki, erkölcsi, szellemi lejtője.

2024. március 11. 07:10
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Képernyőfotó

„Nem először és nem is utoljára kell azonban szembesülnünk azzal, hogy a világ folyamatainak legmélyebb talapzatát szellemi energiák jelentik. Nem önmagában a generálisok degenerálódása az érdekes, hanem hogy a németség általános lelki, erkölcsi, szellemi lejtője milyen okokra vezethető vissza, és értelmezhető-e egyáltalán a visszafordulás. 

Történelmileg persze érthető, hogy ha Európa vezető nemzetének a »nulladik világháborúban« (harmincéves háború 1618-48) iszonyú kegyetlenséggel lerombolják az első birodalmát, ezeréves szakrális nemzetét, majd az első világháborúban lerombolják a mesterségesen konstruált, és »szigorúan ellenőrzött«, de komoly teljesítményekre képes államnemzetét (a második birodalmát). Aztán végzetes csapdába csalva hagyják, hogy felépítse a visszacsapás és bosszú harmadik birodalmát, hogy aztán földig rombolják azt a második világháborúban, végül most a már teljesen denaturált, sterilizált multikulturális híg-moslékként üzemeltetett negyedik birodalmát is megsemmisíteni készülnek a harmadik világháborúba, nos ez azért feltehetőleg más nemzet szellemi állagát is rontaná némileg. Van tehát magyarázat, de vajon létezik-e mentség a németség számára?

A hetvenes évek csinált polgárháborúja, (Rote Armee), aztán számos legfelsőbb vezető elleni merényletek sorozata, majd az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása érthető módon inti óvatosságra a német eliteket. Ám ha most valóban minden ellenállás nélkül, sőt önként tesznek meg mindent nemzetül maradékának felszámolására, arra nincs mentség.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­o­k­­ ­v­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Ehetős Odó
2024. március 12. 08:14
Dajcsland kaputt...
esvany-0
2024. március 11. 19:19
Valaki magyarázza már meg, hogy a copy-paste világában hogy kerülnek bele betűhibák a Magyar Hírlapból átmásolt szövegrészbe? "megsemmisíteni készülnek a harmadik világháborúba[N]" "nemzetül maradékának felszámolására" (nemzetüK)
gyzoltan-2
2024. március 11. 18:26
A világ hibáját, bűnét, szennyesét, mocskát, ha csak közvetve is a németek nyakába varrni, méltatlan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!