Ukrán hírszerzés: elsüllyesztették az orosz flotta egyik járőrhajóját (VIDEÓ)

2024. március 05. 10:53

A Szergej Kotovot ukrán tengeri drónok süllyesztették el.

2024. március 05. 10:53

Ukrán tengeri drónok elsüllyesztették az orosz Fekete-tengeri Flotta egyik járőrhajóját a Krím félsziget közelében – közölte az ukrán katonai hírszerzés kedden.

A szolgálat a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról tájékoztatott, hogy különleges egységének 13-as csoportja megtámadta az orosz Fekete-tengeri Flotta Szergej Kotov nevű járőrhajóját a Kercsi-szoros közelében.

„A Magura V5 tengeri drónok által végrehajtott támadás következtében 

a Szergej Kotov tatján, jobb és bal oldalán egyaránt megrongálódott” 

– áll a közleményben. A dpa német hírügynökség információi szerint a hajó nem sokkal később elsüllyedt. A hírszerzés közlése szerint a hajó értéke nagyjából 65 millió dollár (mintegy 5,3 milliárd forint).

Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke kedden a Telegramon azt mondta, hogy „az orosz Fekete-tengeri Flotta a megszállás szimbóluma. Nem tartózkodhat a Krím félszigeten”.

A Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő hídon átmenetileg leállt a vasúti forgalom - közölte a Telegramon egy Oroszország által a térségbe delegált krími tisztségviselő. A gépkocsiforgalom is több órán át szünetelt, de nem sokkal később újraindították - olvasható a bejegyzésben.

A történtekről a Visegrád24 is beszámolt X-oldalán. A bejegyzést alább tekintheti meg:

A dróntámadásról felvétel is készült. Ezt alább nézheti meg:

(MTI)

Nyitókép: X-fotó

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­y­­o­­k­ ­v­á­­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
herceg-3
2024. március 05. 18:43
Mindjárt hivő leszek...! :D Az apjuk faszát süllyesztették el, nem egy orosz hadihajót...! Ukránok...! Hazudnak, mint a vízfolyás! De, ha így is lenne, Ők meg az országukat fogják elveszteni, az utolsó rögig! :) Aztán be is kaphatják! :D
lofejazagyban-2
2024. március 05. 17:05
az ukrajnai kudarc biztos jele, hogy Nuland nyanya lemond.
lofejazagyban-2
2024. március 05. 16:59
ma is kilőttek egy Abramsot. Jobban hullanak, mint a Leók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!