Az iráni elnök és az iráni külügyminiszter is meghalt a helikopterbalesetben

2024. május 20. 06:28

A heves esőzés és a viharos szél miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania az iráni elnök helikopterének.

2024. május 20. 06:28
Helicopter Carrying Iran President Reportedly Crashes Near Azerbaijan

Nyitókép: Office of the President of the Islamic Republic of Iran via Getty Images

Ahogy azt a Mandiner korábban megírta, pünkösd vasárnap lezuhant az iráni elnököt szállító helikopter. A fedélzeten Ebrahim Raiszi elnök és külügyminisztere, Hosszein Amir-Abdollahian utazott. Az Aljazeera információi szerint a mentőcsapatok hétfőn megtalálták Raiszi helikopterét.

Akinci UAV identifies source of heat suspected to be wreckage of helicopter carrying Iranian President Raisi
A hőforrás koordinátáit, amelyről úgy vélik, hogy az iráni elnököt szállító helikopter roncsa, megosztották az iráni hatóságokkal. Forrás: Anadolu/Anadolu via Getty Images

Az iráni Vörös Félhold vezetője szerint a mentőcsapatok elérték a baleset helyszínét és a helikopter roncsait is. A Vörös Félhold szerint a helikopter kabinja jelentősen megsérült és kiégett. 

Ezt követően nem sokkal a Mehr iráni félhivatalos hírügynökség megerősítette, hogy 

Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter meghalt az őket szállító helikoptert ért balesetben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­l­d­­ ­­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Martell 2
2024. május 20. 16:22
Gondolom ünnepelnek a most a zsidók.
Spiritmonger
2024. május 20. 10:43
Mi történt az iráni elnök helikopterével? Lelőtték, mi más történt volna? Megtudták az útvonalat, és egy Stinger SAM vállról indítható csomaggal lekapták. A kérdés az, hogy belső munka volt-e? Ahmadinezsád budapesti látogatása a kulcs. Itt beszélhették meg, hogy mi legyen az iráni elnökkel. Az elhunyt iráni elnökön kívül ez mindegyik politikai szereplőnek jó. Izraelben félhivatalosan sejtethetik, hogy ezt is meg tudják csinálni, Netanyahu fellélegezhet. Az iráni belpolitikában jöhet egy váltás, ez nekik segítség, plusz belpolitikai üzemanyag. Az USA-nak is jó, Biden is tud ezzel kampányolni. Gyakorlatilag egy papíron nagy hatalmú, de a valóságban inkább csak kellemetlen elemet kiiktattak, és ez sokaknak jól jött. Majd lesz némi iráni keménykedés, arra izraeli válaszcsapás, mindkettő teljesen jelentéktelen célpontok ellen, lesz némi szankciózgatás, és folyik tovább az üzlet és a parasztvakítás.
Viro manĝi
2024. május 20. 09:27 Szerkesztve
A TV2 "Tények" tegnap kora esti híradása szerint -amit kb. millióan néztek ebben az országban - nem történt itt semmi baj, az elnök a kényszerleszállás után autóval folytatta útját. Eközben az Al-Jazeera már arról írt, hogy pl. az oroszok is segítő-kereső csapatot indítottak Iránba. Ezek a Tenyeknél honnan dolgoznak, mit néznek? A Minimaxot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!