Beomlott egy kínai autópálya: 23 jármű zuhant a mélybe

2024. május 02. 08:43

A heves esőzések nem kímélték az infrastruktúrát sem.

2024. május 02. 08:43

Nyitókép: WANG RUIPING / XINHUA / XINHUA VIA AFP

A heves esőzések hatására beszakadt egy autópálya Kínában, a Hongkonghoz közeli Kuangtung tartományban, szerdán – írja a kínai állami médiára hivatkozva a Reuters. Huszonhárom jármű zuhant a mélybe, sajtóhírek szerint a halottak száma csütörtök hajnalra elérte a harminchatot. További harminc embert kórházban kezelnek, de egyikük állapota sem életveszélyes – közölték a Mej Dzsou-i hatóságok.

Fotó: CNS / CNS / AFP

A Hszin Hua állami hírügynökség azt írta, hogy a heves esőzés által kiváltott omlás szerdán hajnali 2 óra 10 perc körül következett be a Mej Dzsou Dabu-i gyorsforgalmi úton. A beomlott szakasz 17,9 méter hosszú volt. Mej Dzsou a távol-keleti ország déli részén található, amelyet április vége óta súlyos esőzések és jégeső sújt, ami földcsuszamlásokhoz vezetett, és hidakat, lakóházakat rombolt le.

CHINA-GUANGDONG-EXPRESSWAY-COLLAPSE-AFTERMATH (CN)
Fotó: Wang Ruiping / XINHUA / Xinhua via AFP

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. május 02. 10:08
Kínai minőség. Majd a Budapest-Belgrád vasútvonal is így fog beszarni.
Arisztokrata
2024. május 02. 08:55
Blinken blinkt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!