Meglepő jövőképet jósol a New York Times Trump visszatérésének esetére: Orbán Viktor főszerepben

2024. május 22. 09:50

Az amerikai lap véleménycikkében Donald Trump lehetséges visszatérésének veszélyeivel foglalkozik.

2024. május 22. 09:50
President Donald Trump Welcomes Hungarian Prime Minister Viktor Orban To The White House

Nyitókép: Mark Wilson/Getty Images

A The New York Times véleménycikkében Donald Trump lehetséges visszatérésének veszélyeivel foglalkozik: a szerző természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, hogy Orbán Viktort is felemlegesse.

„Bár Donald Trumpot sokszor ügyetlenül kommunikáló politikusként ábrázolják a médiában, valójában nagyon konkrét elképzelései vannak a diplomáciáról. Hozzáállásának alapja, hogy egyetért az autoriter politikusokkal, míg a demokratikus vezetőket gyengének és tehetetlennek tartja” – olvasható a véleménycikkben. 

A szerző úgy véli, Trump elnökké választása esetén kész semmibe venni az USA régi szövetségeseit, ami fegyverkezési versenyhez és a nukleáris fegyverek elterjedéséhez vezetne Ázsiában és Európában is.

Az olyan nacionalisták, mint Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics, akit »kis Putyinként« emlegetnek, felbátorodnának, hogy megerősítsék kapcsolataikat a Kremllel, és aláássák az európai biztonságot”

– olvasható a cikkben.

A 2024-es választásokat az Amerikai Egyesült Államokban november 5-én tartják. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. május 23. 15:35
ujujuj 19:34 "a termőföld tönkremenetele a népsűrűséggel inkább összefügg, mint a demokratikus viszonyokkal?" - höhöhö ... azok az átkozott verebek megeszik a termést! Nyilván nem a szuperintenzív agrártermelés a talajpusztulás oka - de megoldás is van ám: "Ocsou városában 2022-ben adtak át egy huszonhat emeletes disznóólat. Évente több mint egymillió állatot vágnak le ezen a kacsalábon forgó vágóhídon. Mivel a trágyából felszabaduló biogázzal fedezik a létesítmény energiaigényének nagy részét, valódi zöldprojektnek lehet kommunikálni és hazudni a létesítményt. A járványveszély elkerülése érdekében az itt dolgozó munkásokat alaposan fertőtlenítik, és mivel ez nem ötperces folyamat, csak hetente egyszer hagyhatják el a létesítményt. Nehéz eldönteni, hogy melyik a keményebb munka: létráról beporozni almafákat vagy egy hétig disznókkal élni a huszonhatodikon." (Jordán Ferenc)
2024. május 22. 17:49 Szerkesztve
„Bár Donald Trumpot sokszor ügyetlenül kommunikáló politikusként ábrázolják a médiában, valójában nagyon konkrét elképzelései vannak a diplomáciáról. Hozzáállásának alapja, hogy egyetért az autoriter politikusokkal, míg a demokratikus vezetőket gyengének és tehetetlennek tartja” Ebben tökéletesen igaza van. És hogy mennyire, elegendő Európában körbe nézni. Mit műveltek ezen a kontinensen? Az EU azért jött létre, hogy békét és nyugalmat sugározzon, ahova minden európai ország csatlakozni szeretne. Aztán észbe kaptak, ha az EU prosperitása és az orosz energia egyesül, azzal a világ urai lehetnek. Ezért elérték, hogy a legtehetségtelenebb egyének kerüljenek hatalomba, a hagyományos erős pártrendszereket szétverték, ellentétet szítottak nemzetek között, és ugyanezzel folytatták a tagállamok határain belül, majd összeugrasztották újfent az ukránokat az oroszokkal. Az orosz energiát leválasztották, és most ott tartunk, hogy Európa harmadszor is porig lesz rombolva, ha hagyjuk.
KBA98
2024. május 22. 17:41
Helyes!
Valodi
2024. május 22. 17:40
ujujuj 14:45 "ha a versenytárs egy kevésbé demokratikus hatalom, a nagyobb demokrácia mindig lépéshátrányban van." - höhöhö ... bizony! Pontosan tudják, hogy ki az ellenség - a veréb meg a paraszt! "Kutatások szerint Európában jelenleg 17-szer gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy épül vagy helyreáll, azaz 17 kg termőtalaj megy tönkre, amíg 1 kg újraéled. Amerikában ez az érték tízszeres, Ausztráliában ötszörös. A helyzet Kínában a legrosszabb, ahol a talajpusztulás mértéke 57-szeres." De azt is, hogy ki a jóbarát: "... a magyar kormányzati helyett kínai sajtójelentésekből derült ki, hogy miket is ígért Hszi Csin-Ping többek között Magyarországnak a következő évekre. Agrárterületen például kifejezetten nagy lehetőségeket. Ezek rögtön más perspektívába helyezik két minapi radikális magyar kormánydöntés hátterét és erősítik a megalapozottságukat." Méghogy demográfiai földprogram - "a paraszti kistulajdon állandóan, minden nap, minden órában tömegméretekben szüli a kapitalizmust!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!