Professzor: Az angol a fehérek nyelve, így a nyelvhelyesség iskolai osztályozása rasszista dolog

2022. február 03. 08:04

A fehér nyelvi felsőbbrendűség felszámolásának érdekében Asao B. Inoue, Arizona Állam professzora a munkaalapú osztályozást támogatja.

2022. február 03. 08:04
null
Fekete Kíra

A professzor szerint a fehér gyerekek előnyt élveznek az írásórákon

„A fehér nyelvi felsőbbrendűség az egyenlőtlen és változatos nyelvi örökségnek, valamint a szabványként használt fehér beszédstílusnak köszönhető. Ez kiváltságossá teszi azokat a diákokat, akik már eleve ezekkel a nyelvi szokásokkal rendelkeznek” – idézi a professzort a Mish Talk

Inoue – az általa rasszistának vélt osztályozás felszámolása érdekében – megalkotta a „Habits of White Language”, azaz a HOWL kifejezést, amelyet az tanároknak követniük kellene annak érdekében, hogy minden diák egyenlő eséllyel szerezhessen jó jegyet. 

Munkaalapú osztályozással korrigálnák a nyelvi különbségeket

Inoue azt javasolta, hogy vezessék be a munkaalapú osztályozást a fehér felsőbbrendűség megszüntetésének érdekében. 

„Ez a lépés lehetővé teszi, hogy változatosabb nyelvi szokások keringjenek” – magyarázta a professzor. 

A módszer lényege, hogy

a feladatokat nem nyelvtan, stílus és minőség alapján osztályozzák, inkább a diákok feladatba fektetett munkáját értékelik.

Inoue hozzátette: amennyiben az emberek ragaszkodnak a fehérek nyelvtani és stilisztikai szabályaihoz, akkor valójában azt akarják, hogy az osztályban mindenki egyformán gondolkozzon és értelmezze a világot. 

Munkaalapú osztályozás a gyakorlatban

Vannak kétségeink a működést illetően: Hogyan tudná a diákokon kívül bárki más, hogy mennyi időt és munkát fektetett a feladatba? Talán megkérdezik őket? – veti fel kérdéseit a Mish Talk. 

Amennyiben elterjed ez a nézet, az leronthatja az innovációkat, aláássa a tudástermelést és akár a termelékenységet is, hiszen az oktatás alapjait kérdőjelezi meg.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. február 06. 23:06
a civilizáció felszámolja önmagát... mi a terv, idióták? az elit majd elköltözik a Marsra, a niggerekkel keveredő lumpenek meg majd visszamásznak a fákra? aztakurva...
lhotx
2022. február 06. 13:05
S ha nem tévedek, mindezt a sok elmés dolgot angol (méghozzá amerikai angol) nyelven terjeszté elő a professzor uraság. Vagy már egyenesen afrikai törzsi dialektusokban tartja az előadásait?
Karvaly
2022. február 06. 13:03
Nagyon helyes, teljesen egyetértek vele! Az angol nyelv feketék és egyéb rasszok általi használata kulturális kisajátítás, szépen térjenek csak vissza a saját törzsi nyelvükhöz, sajátítsák el azon bármilyen szakma vagy tudomány alapjait, és utána helyezkedjenek el azzal a tudással bárhol. Sok sikert!
zseboszkiraly
2022. február 06. 13:00
Aljas és elmebajos. Megint egy lépés a fehér ember identitásának és kultúrájának eltörlése felé.A primitív gagyogás lesz majd az etalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!