<![CDATA[migracio.mandiner.hu]]> http://migracio.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Jön a gólya, jön a tavasz!]]> Önnek is elege van a télből? Örüljön velünk Báró érkezésének: a mindig korán elinduló, jeladós fehér gólya megkezdte évi rendes migrációját Izraelből Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Facebook): Paradigmaváltás küszöbén a magyar migrációs szabályozás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormány szerint még mindig migrációs válsághelyzet van]]> Még tovább, egészen szeptember elejéig meghosszabbította a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet. Ami a tömeget illeti: jelenleg naponta átlagosan 60-80 ember próbál bejutni illegálisan az országba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültválságról szóló filmet mutattak be a Berlinalén (videó)]]> Kedden mutatták be Aki Kaurismäki finn rendező menekültválságról szóló filmjét, a Remény másik oldalát a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel 16 pontos tervel állt elő az elutasítottak hazatelepítésére]]> „A következő hónapokban a legfontosabb a hazatelepítés, a hazatelepítés és a hazatelepítés” – mondta Angela Merkel a bevándorlás kezeléséről. A Spiegel szerint a német kancellár a CDU és a CSU elnökségi ülésén leszögezte: ha kell, kitoloncolással kell fellépni az elutasított menedékkérőkkel szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pert indított a Facebook ellen a Merkellel szelfiző szíriai férfi (videó)]]> Anas Modamani azt követeli a Facebooktól, hogy lépjenek fel a fotóval elkövetett visszaélésekkel szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ébredeznek a német szocdemek: már szerintük is észak-afrikai menekülttáborok kellenek]]> Németországban a CDU/CSU után a jobbközép pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) is azt javasolják, hogy állítsanak fel menekülttáborokat Észak-Afrikában, az embercsempészetnek útját kell állni, ahogy az illegális migrációnak is, de új elosztási rendszer is kell. Többek között ez áll az SPD öt pontból álló, friss migrációs javaslatcsomagjában, amelyet Thomas Oppermann SPD-frakcióvezető ismertetett vasárnap.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Adrián is érkeznek migránsok]]> Új útvonalon, az Adriai-tengeren és az Isztriai-félszigeten keresztül is érkeznek migránsok Szlovéniába – közölte Miro Cerar szlovén kormányfő szlovén sajtójelentések szerint pénteken Vallettában, a máltai nem hivatalos EU-csúcs előtt tartott sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Ha az olasz hozzáállás megváltozik, nagy fordulat jöhet]]> Az új kormányával Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, melyek úgy vélik: a migránsáradatot az EU határain kívül kell megállítani – nyilatkozta Orbán Viktor Máltán, a nem hivatalos EU-csúcson. A magyar miniszterelnök úgy véli, az olaszokkal ez a terv megvalósíthatóvá válik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Embercsempész taxisokat fogott a rendőrség]]> Egy nemzetközi, de magyar részvétellel zajló összehangolt rendőrségi rajtaütés során többek között egy budapesti szállodában is történtek letartóztatások, ahol a gyanúsítottak között magyar taxisok is vannak. Egy embercsempész-hálózatot célzó csapás során nem csak hazánkban, hanem Horvátországban, Bulgáriában, Németországban és Romániában is történtek hatósági akciók.
[...] Bővebben!
]]>