<![CDATA[migracio.mandiner.hu]]> http://migracio.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (HVG): Csendőrállam]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Belga muszlim rendőr-tanácsadó: Mehet miniszoknyában Molenbeekbe!]]> Nincsenek Európában a szó szoros értelmében vett no-go zónák, ahová a hatóságok ne mernének bemenni, problémás területek és párhuzamos társadalmak viszont valóban léteznek – mondja a marokkói származású Saad Amrani, a brüsszeli rendőrkapitány tanácsadója a Mandinernek. Amrani az Európai Bizottság magyarországi képviselete meghívására tartott előadást Budapesten. Szerinte Molenbeekben is nyugodtan lehet miniszoknyában sétálni, viszont azt elismeri, hogy nagy gondok vannak a bevándorlók integrációjával. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katrein Ferenc (Index): Oroszország elmélyíti a migránsválságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültek tízezreivel fenyeget Törökország]]> Azzal fenyegetőzik a török belügyminiszter, Süleyman Soylu, hogy havi 15 ezer menekültet szabadítanak Európára – derül ki a CNN Türk török hírtelevízió pénteki adásából. Soylu úgy nyilatkozott: a német és holland kormánynak nincs joga beleszólni a török belügyekbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország megvédi az EU-török megállapodást]]> Sikeres és működik az illegális migráció feltartóztatásáról született EU-török megállapodás a német kormány szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György: Én is bevándorló vagyok]]> Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A magyar kerítés biztosítja a németek nyugodt álmát]]> „Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette: az épülő második keresés a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Megbukott a félmegoldáson alapuló brüsszeli politika!]]> A félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva arra, hogy Törökország kilátásba helyezte az EU-val kötött megállapodás felmondását. Szijjártó hozzátette: nagy a baj, ha számon kérik Magyarországot a menekültjogi törvény miatt, holott az az uniós szabályoknak megfelel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Strasbourgi bíróság: Menedékkérők emberi jogait sértette Magyarország]]> Két bangladesi menekültet jogellenesen tartottak fogva és toloncoltak ki a magyar hatóságok, ezzel pedig megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményét – mondta ki keddi ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága. Fejenként 5,8 millió forintot fizethet a magyar állam a menekülteknek, ha az ítélet jogerőre emelkedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így változott a menedékkérők száma Magyarországon]]> 2015-ben a menedékjogot kérők száma Magyarországon túllépte a 177 ezret, ám 2016-ra ez a szám az egy hatodára csökkent – derül ki Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adataiból. Az adatokból az is jól látható, hogy 2016-ban a kérelmezők legnagyobb része – közel 40 százaléka – Afganisztánból érkezett.
[...] Bővebben!
]]>