Ha Rashfordot kiállították, miért nem ért piros lapot a ferencvárosi Mmaee megtaposása? (VIDEÓ)

2023. november 10. 15:23

A kolumbiai Munoz ugyanolyan szabálytalanságért csak sárga lapot kapott – majd gólt lőtt a Fradinak!

2023. november 10. 15:23

Erre VAR-junk gombot! Videóbíró ide, videóbíró oda, két kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le az elmúlt két nap a nemzetközi kupafordulóban. Szerda este a Manchester United támadóját, Marcus Rashfordot azonnali piros lappal zavarta le a pályáról a litván Donatas Rumsas játékvezető az FC Köbenhavn otthonában rendezett Bajnokok Ligája-csoportmeccs 42. percében. A videón visszanézett eset után az angol támadó az öltöző felé vehette az irányt, miután a bíró úgy ítélte meg, hogy szándékosan taposta meg a hazaiak dán védőjét, Elias Jelertet. A 20 éves játékos rövid ápolás után végigjátszotta a találkozót, a United pedig 10 emberrel küzdve a hajrában végül elveszítette a meccset és a csoport utolsó helyén tanyázik. A játékvezető döntése tehát rendkívül hátrányosan érintette.

Ezt is ajánljuk a témában

Nézzük a másik esetet: csütörtökön este a Fradi a belga Genket fogadta a Groupama Arénában. A Konferencia-liga mérkőzés 58. percében az FTC marokkói védője, Samy Mmaee járt pórul, miután a kolumbiai Daniel Munoz a tizenhatoson belül rátaposott a bokájára. Az afrikai légióst ápolni kellett, majd néhány perc múlva cserét kért. A vendégek játékosa elismerte bűnét, de csak sárga lapot kapott az eset után. A videóbíró felülbírálhatta volna a pályán született döntést, visszanézethette volna a szituációt a fehérorosz Kulbakov sporttárssal, éppen úgy, mint Dániában a litvánnal, azonban végül nem tette. A sérülést szenvedő védő már nem volt a pályán, ideiglenesen emberhátrányban voltak a zöld-fehérek, amikor éppen Munoz egyenlítette ki a belgák hátrányát. A játékvezető döntése ebben az esetben is rendkívül hátrányosan érintette a vétlen felet, nevezetesen a Fradit. A durva szabálytalanság az M4 Sport felvételén. A két együttes ismét döntetlen játszott egymással, így 6-6 ponttal áll az F-csoport második és harmadik helyén.

Ha megvan a lehetősége, hogy visszanézzenek egy esetet, főleg, ha súlyos sérülést is okoz az adott belépő, hogyan lehetséges, hogy nincs szinkronban a döntés például Rashford és Munoz esetében?

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: képernyőfotó

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. november 11. 03:54
Rashford. Hovatovább, ha valakinek angol neve van a ligában, az csak néger.
Tiszafa
2023. november 10. 18:37
Durva, szándékos, a testi épséget veszélyeztető szabálytalanságot azonnali piros lappal kell büntetni. Erről nem lehet(ne) vita. És hogy ez egységes legyen minden meccsen, szabályt kell módosítani. A mai digitális világban a rossz ítélet miatt hátrányt szenvedett csapatnak joga lehessen panaszt tenni a bíró és a VAR-ban tevékenykedők ellen egy a játékvezetők ténykedését folyamatosan figyelő nemzetközi bizottságnál. Három ilyen bizonyított hiba után a bírókat pl fél év eltiltással büntetni kellene. Más részt: Azt a durva szabálytalanságot okozó játékost, aki miatt a sérült játékost játéktéren kívül ápolni kell, vagy cserével pótolni kell, azt a bíró köteles legyen a játéktéren kívülre küldeni mindaddig, amíg a sérülést szenvedő csapat nem tudja az önhibáján kívüli létszámhátrányát pótolni. Sárgalapos esetnél ez kötelező lenne. Kemény belépő esetén a bíró mérlegelhetne, mert azért vannak bőven színészkedős sérültek is.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. november 10. 16:24
csúnya szabálytalanság volt, ami sérülést okozott - ki kellett volna állítani a mocskos geci drogkereskedő család fiacskáját - ezek akkora patkányok, hogy felsőbbrendűségük tudatában, akár agyon is lőhette volna ez a féreg a pályán ez a geci bíró, akkor se állította volna ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!