Himnusz alatt nem táncolunk. Vili?!

2024. február 27. 19:37

Mindenesetre minket is égettek. Rommá.

2024. február 27. 19:37
Kecskés István
Sportal.hu

„Legutóbb vasárnap hallhatta a világ, amikor a Liverpool drámai csatában, tinédzserekkel a csapatban győzte le a Chelsea-t a Ligakupa döntőjében. Szerencsére mi is láthattuk a meccset és hallhattuk az ünneplés közben a YNWA-t. Láthattuk, ahogy tízezrek dalolnak a lelátón, és azt is, hogy Jürgen Klopp és a játékosai ugyanígy tesznek, a himnuszok szellemének megfelelően vigyázállásban. Felemelő volt – talán még a Chelsea hazai szimpatizánsainak is.

Aztán kedden felrobbant a közösségi média, mert megjelent egy videó, amelyen Sebők Vilmos, volt válogatott labdarúgó, a meccset közvetítő csatorna helyszíni szakértője vezényli a Liverpool-tábort és illegeti magát a Wembley-stadion gyepén.

A himnusz közben.

Szánalmas.

Nem szekunder szégyent érez a magyar – és ennek a szónak itt most külön jelentősége van –, hanem primert. Ég az arcunkon a bőr, hogy az egyik legszerencsésebb honfitársunk, aki ott van a Wembley gyepén, karnyújtásnyira a világ egyik legjobb szurkolótáborától, bohóckodik és gúnyolódik. Közben valaki – nem tudjuk ki, hiszen nem látszik a felvételen, de azért tippünk lehet –, harsányan röhög a produkción. Majd Sebők Vilmos kollégája, a riporter Monoki Lehel még meg is osztja a közösségi médiában a felvételt – aztán törli, mert vélhetően néhány felhívták a figyelmet rá, hogy van, amiből tilos viccet csinálni. Nyilván nem ilyen visszafogottan jelezték a problémát.

Mindenesetre minket is égettek. Rommá.

Mert himnusz alatt nem táncolunk. Vili?!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GLYN KIRK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:10
🍓 ️ ­I­­­g­a­­z­i n­­i­­m­f­o­­­m­á­­n­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
masikhozzaszolo
2024. február 29. 16:22
A németek fordítottak hátat a magyar himnusznál. És az ír női focisták hátat fordítottak az izraeli himnusznál.
rasdi1
2024. február 28. 20:30
Egy focicsapat "himnusza" nem NEMZETI HIMNUSZ. A vigyázzállás a nemzeti himnusznak jár ki. Az inkább egy mozgósító dal, induló vagy hasonló. Mozgósító, lendületet adó, közösségi érzést kiváltó dal, és a közösségi együttérzést nem csak a vigyázzállással lehet kimutatni és kiváltani. És egy ilyen közösségi érzést kimutató gesztus semmiféleképpen nem nevezhető sértőnek.
Wolfram004
2024. február 28. 14:44 Szerkesztve
Remélhetőleg nem lesznek "Je suis Sebők Vilmos" táblák. Mert ugye a szólásszabadság meg minden. Néha fontos. Máskor meg nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!