Ez lenne az igazi nagy durranás: Verstappen helyet cserélhet Hamiltonnal

2024. március 28. 11:43

A Mercedes Forma–1-es csapata szeretné elcsábítani a Red Bull Racing háromszoros világbajnok holland versenyzőjét.

2024. március 28. 11:43
Max VERSTAPPEN

Nyitókép: M4 Sport

 

A német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff nem kertelt, nyíltan kimondta, Max Verstappen lenne a Mercedes első számú jelöltje Lewis Hamilton jövőre megüresedett helyére. Persze nagyot álmodni lehet, de azért ez nem ilyen egyszerű. Mint köztudott, február elején jelentette be a britek hétszeres világbajnoka, hogy az év végén távozik a Mercedestől, s jövőre már a Ferrari versenyzője lesz. Ezzel meglehetősen nehéz feladat elé állította Wolffékat. 

De kapóra jött a németeknek, hogy a Red Bullnál az utóbbi hónapokban belső feszültségek vannak Christian Horner csapatfőnök szexuális zaklatási ügye miatt. Verstappennek 2028 végéig van szerződése az osztrákokkal, de megeshet, hogy már ennek lejárta előtt távozhat a botrány miatt. Bár a háromszoros világbajnok a múlt heti Ausztrál Nagydíjon kijelentette, konfliktusok ide vagy oda, ő ki akarja tölteni a szerződését, azért jöhet még fordulat ebben. Mindenesetre Wolff Melbourne-ben nyíltan kijelentette, a holland lenne az első számú választásuk, amennyiben elérhetővé válna.

„Amennyire meghökkentünk Lewis döntésén, most annyira adnék magunknak időt. Van egy üres helyünk – az élcsapatok közül egyedüliként. 

Hacsak Max nem dönt úgy, hogy távozik. Akkor ez az üresedés már nem csak nálunk lesz meg. Van pár nagyon érdekes lehetőségünk, a nagyon fiatal tehetségtől a nagyon tapasztaltig, és ez nem fog megtörténni a következő pár hétben vagy hónapban, hanem inkább nyár környékén. Szeretném tovább figyelni a piac alakulását” – idézte Wolffot az M4 Sport. Az osztrák sportvezető Verstappennel együtt összesen négy jelöltet nevezett meg, amikor arról kérdezték, szerinte milyen lenne George Russell ideális csapattársa.

„Még nem tudom. Sok múlik azon, mit tesz Max. Van egy fiatal fiúnk, aki nagyon izgalmas – utalt Andrea Kimi Antonellire, aki jelenleg az F2-ben versenyez. – Nem akarok extra nyomást helyezni rá, de úgy tűnik, a nagyok egyikévé válhat. De nem is akarjuk túl hamar F1-es autóba ültetni, hiszen még csak tizenhét éves, sokféle lehetőségünk van vele. Aztán ott van még Fernando Alonso is, és a Ferraritól az év végén távozó Carlos Sainz, aki nagyon jó. Van tehát pár remek kiszemeltünk.”

Verstappen kapcsán Wolff felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt egyszer már le akarták őt szerződtetni, de a Red Bull elhappolta előlük az akkor mindössze 17 éves tehetséget. Meseszerű volna, ha ez most összejönne.

„Ez egy olyan kapcsolat, aminek valamikor muszáj megvalósulnia, csak még azt nem tudjuk, mikor. 

Mindenesetre Verstappen most az első számú jelöltünk Hamilton helyére. De nem akarnám leírni a többieket sem. Megjegyezném, Russellben is megvan a potenciál arra, hogy világbajnokká váljon, csak ehhez kellene csinálnunk egy jó autót. Szóval, sokkal inkább a csapat problémáját kell megoldanunk, mert nem egy jó versenyző jelenti az aranymegoldást” – jelentette ki Wolf, aki szerint csak versenyképes autóval lesz esélyük újra nyerni, üljön bárki is a Mercedesben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­­­l­­á­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­r­n­a­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Kotucso
2024. március 28. 12:37
A Ferrari volt fasz, hogy az egyre jobb Sainz helyett, azt a buzit igazolta le. Én a merci helyében Sainzra tenném le a voksomat. Persze Alonsóban is van még potenciál.
I feel the earth move under my feet
2024. március 28. 12:34
Nofene! Akkor most Verstappen fogja dugni Shakirát?
Málaga21
2024. március 28. 12:15
A mercinek a versenyzéshez kellene visszatalálnia. Amióta elkezdtek a woke baromságokkal foglalkozni, azóta ohne sikerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!