Érdemes ezt még erőltetni? – tovább küzd Rafael Nadal

2024. április 17. 18:04

A 37 éves spanyol világsztár teniszező salakon 680 nap után játszott ismét, és nyert.

2024. április 17. 18:04
2024 Brisbane International: Day 6

Nyitókép: Chris Hyde/Getty Images

 

Kétjátszmás győzelemmel tért vissza kedvenc borítására, a salakra Rafael Nadal a barcelonai férfi tenisztornán. A 37 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol klasszis a 2022-es Roland Garros-győzelme, azaz 680 nap után játszott ismét salakon. Első barcelonai ellenfele a 21 éves olasz Flavio Cobolli volt, akit magabiztosan, 6:2, 6:3-ra győzött le 85 perc alatt – írja az MTI.

„Úgy jöttem ide, hogy nem tudtam, képes leszek-e játszani. Holnap azonban ott leszek a pályán. Ajándék számomra, hogy itt lehetek Barcelonában. Élvezni fogom, hogy itt vagyok. Nem tudom, mit hoz a jövő, de ma úgy gondolom, most veszek részt utoljára ezen a tornán” – nyilatkozta a spanyol világklasszis még a meccs előtt. Az utolsó mondatában egyben azt is megerősítette újra, hogy jövőre már nem tervez versenyszerűen teniszezni, ugyanakkor azt is elárulta, még nem tudja, mikor lesz vége.

„Nem adok meg egy konkrét határidőt, mert végül az élet úgyis kijelöli az utat. 

Én próbálom tenni a dolgom a saját munkamorálomnak megfelelően, a lehető legészszerűbb módon” – mondta Nadal.

A kétszeres olimpiai bajnokra a második fordulóban a negyedik helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur vár. A korábbi világelső közel egyéves kényszerpihenő után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, azóta most játszott először.

A barcelonai viadalon magyar részről Marozsán Fábián érdekelt, ő kiemeltként csak a második fordulóban mutatkozik be, ellenfele a francia Luca van Assche lesz szerdán 16.30 órakor.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2024. április 17. 23:03
Nem véletlenül született meg az a közhelyes mondás hogy a csúcson kell abbahagyni. Annak mi az értelme, hogy egy legendát szarrá vernek taknyos kölykök, akik több mint valószínű, hogy nem 22 de egy Grand-Slam győzelem ízet sem fogják megérezni. Federer ebből a szemszögből is zseni . Mindig is azok a zseniális mozdulatai maradnak meg, amelyek királlyá koronazták, nem pedig egy öregedő úriember szenvedése.
luxusbatar
2024. április 17. 22:05
Elhiszem, hogy nagyon nehéz kiszállni. A legnagyobbak erényei közé tartozik, hogy tudják mikor, és hol kell abbahagyni. Nagy játékos, igazi példakép! De minden véget ér egyszer.
Búvár Kund
2024. április 17. 19:54
Azóta már ma ki is esett Nadal, mivel ez egy tegnapi hír, de az is lehet, hogy hétfői. Sztem az RG lesz neki az utsó versenye. Salakkirályként ott lenne stilusos abbahagynia. Egyik nagy kedvencem. És még Real Madrid szurkoló is!
EX_Terminator
2024. április 17. 18:08
HIÁBA TESZTEK AKÁRMIT ÉS BÁRMIT A VÁLASZ MARAD AZ AMI A VÉRBEFAGYOTT HULLÁTOK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!