A negyedik birodalom

2012. február 28. 15:30

Európának fel kéne nőnie, és birodalomként viselkedni végre.

2012. február 28. 15:30
Kuslits Béla
aftermodern

„Szóval Európának fel kéne nőnie, és birodalomként viselkedni végre. Több mint százmilliós népesség, közös kulturális gyökerek, és ami ennél fontosabb, a jelen világpolitikai helyzetben mérhetetlen gazdasági egymásrautaltság, és a hatalmas kiszolgáltatottság az USA és kelet felé. A kiszolgáltatottság nem csak gazdasági, de kulturális, ökológiai és persze katonai is.

Amikor a Monsanto (amerikai vetőmagvállalat) az Európai Bizottságon keresztül gyakorol nyomást Magyarországra, hogy töröljük el a GMO mentességet, akkor nem csak az a baj, hogy ez nekünk rossz, hanem az is, hogy Brüsszel nem zavarja haza őket két hatalmas pofonnal. Mégis milyen alapon dumálnak bele az európai belső szabályozásba?

A valutaválság nem az egyetlen, de ma a leglátványosabb jele annak, hogy vagy csinálunk egy rendes föderális államot, vagy középtávon megesznek minket reggelire. Vagy a Goldman Sachs, vagy Kína, vagy a mohamedánok. Nagyjából mindegy is, hogy melyik.

Erre egyébként az EU vezetői is rájönnek lassanként. Végül vettek egy levegőt, és elég komolyan megtámogatták az egyiptomi forradalmat, noha Gaddhafi az USA szövetségese volt sokáig, Obama nem is szívesen ment bele a légtérzárba. Persze mint kiderült, a franciáknak és az olaszoknak is voltak vállalhatatlan kapcsolataik a diktátorral, de most nem ez a lényeg, végre egy fontos kérdésben szembe mentünk amerikával, illetve mertünk önállóak és erősek lenni.

Merkel nyíltan támogatja Sarkozy elnöki kampányát, ez is példátlan, és sok egyéb mellett (szerintem, illetve remélem) az egységesülés is szerepet játszik abban, hogy Orbán Viktor minden próbálkozása ellenére ez most nem a kuruckodás és a nemzetállamok ideje az EU-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2012. február 29. 11:10
A Harmadikkal mi volt a baj? A Negyedikre is az a sors vár...
HSL
2012. február 28. 22:25
receptek egy birodalomhoz: angol rendőr, német autók, magyar konyha francia bor vagy angol konyha magyar rendőr német bor francia autók NEM MINDEGY
Rudy
2012. február 28. 22:19
*a fentiek folytatása, valamiért nem megy át a teljes link: listak/filmek/8485-A-valsag-mar-a-spajzban-van/
Rudy
2012. február 28. 22:16
Korrekció: http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/8485-A-valsag-mar-a-spajzban-van/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!