Bokros Lajos tévedése

2014. október 10. 15:51

Bokros Lajos soha nem fogja tudni meghódítani a baloldalt a gazdasági racionalizmusával és nem fogja tudni meghódítani a „nemzeti oldalt” sem, mert ő Bokros Lajos.

2014. október 10. 15:51
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Tévedés, hogy Magyarországon Bokros Lajost a vállalt identitásának sérelme nélkül közös nevezőre hozhatja a demokrácia védelme Gyurcsány Ferenccel és az egész kártékony baloldali bagázssal. Bokros úr még mindig nem értette meg, hogy addig nem lesz ebben az országban a Fidesznek ellenereje, ameddig ez a baloldal nem tűnik el végleg, következésképp szerény nézetem szerint a MoMa rossz stratégiát választott az ország és önmaga szempontjából, amikor legitimálja ezt a baloldalt, úgy téve, mintha annak szívügye volna a demokrácia. Nem az. Tehát kár vele szövetkezni a demokráciáért. Ez viszont nem az a kérdés, amelyhez a PKP elnökeként ne kellene hozzászólnom, mert ugyan értem én Bokros elnök úr stratégiáját a saját pártja ismertségének a főpolgármesteri kampányon keresztül történő erősítésére, és abszolút kézenfekvő stratégiának is gondolom ezt, de egyben türelmetlennek és elhibázottnak is, következésképp olyannak, amely egyúttal rombolja Bokros Lajos esélyét a választott identitásának elültetésére. Azt hinni, hogy az Együttel, az MSZP középvezetésével és Gyurcsánnyal az oldalán konzervativizmust lehet építeni Magyarországon annak álruhájában, hogy előtte a demokráciát kell – az említett személyekkel karöltve (!) – visszaszerezni, majd ezek után – immár a nagybetűs demokráciában – mindenki hódolhat a saját ideológiai szenvedélyeinek, minimum perverz, de leginkább félreértett politikai küldetés.

Bokros Lajos soha nem fogja tudni meghódítani a baloldalt a máris (egy csöppet túl korán) bedobott gazdasági racionalizmusával, és Bokros Lajosra nem is azért fognak október 12-én szavazni, mert fiskális konzervatív (hanem mert válság van a baloldalon, és nincs jelölt). Nem fogja tudni meghódítani a »nemzeti oldalt« sem, mert ő Bokros Lajos. Esetleg meg fog tudni hódítani egy maroknyi liberálist és progresszívet, de azokért harcba kell szállnia a jövőben is a Bodnár nevű emberrel, aki egyre arrogánsabban határozza meg a Fodor-párt arcélét, viszont pont olyan technokrata, mint Bokros, és tulajdonképpen közel is állnak egymáshoz a programjaikat tekintve. Magyarán Bokros Lajos feláldozta a pártépítést egy rossz (valójában, lássuk be, hiú) politikai stratégiát követve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. október 11. 21:12
Bokros ezzel az inflálós dumájával úgy elbaszta a renoméját mint Kovács Laci bácsi a huszonhárom millió románnal!
tango47
2014. október 11. 19:42
"MoMa rossz stratégiát választott az ország és önmaga szempontjából, amikor legitimálja ezt a baloldalt, úgy téve, mintha annak szívügye volna a demokrácia. " AZ VICCES, HOGY BOKROS ÉS "PÁRTJA" BÁRMIT ÉS BÁRKIT LEGITIMÁLHATNA. AHHOZ NEKI KELLENE LEGITIMNEK LENNI, AMI ÖNMAGÁBAN EGY VICCES ÁLLÍTÁS!
Peter8811
2014. október 11. 08:27
In Memory from Luigi Bokros Bokros Lajos fenn a fán, Az úttörő oly vidám Lajosból ki fogyott a nóta. Amcsik húzták fel oda Úgy járt mint az Oszama Húzzák már őt kora reggel óta. Drónok szállanak A nyári fák alatt, Oly vidám az élet. Bokros Lajos fenn a fán A nyugdíjas oly vidám Így legalább elég a nyugdíj télre. Amcsik húzták fel oda Úgy járt mint az Oszama Húzzák már őt kora reggel óta. Drónok szállanak A nyári fák alatt, Oly vidám az élet.
belga
2014. október 11. 08:14
Kár hogy így van mert gazdasági racionalizmusra bizony szükség lenne (van).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!