A kulturális és a közlekedési bizottságnak se kell Navracsics

2014. október 15. 16:50

Ebből nehezen jön ki más, mint hogy Navracsics mégiscsak marad az oktatás és kultúra területén, várhatóan az állampolgársági ügyek nélkül, tovább fogyókúráztatott feladatkörrel.

2014. október 15. 16:50
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

A kulturális bizottság azt kérte Junckertől, hogy adjon Navracsicsnak más feladatot, még szűkített (állampolgársági ügyek nélküli) portfólióval sem szeretnék az oktatási és kulturális ügyek élén látni. A közlekedési bizottság azt kérte Junckertől, hogy nehogy hozzájuk tegye Navracsicsot. Igazi újításként a magyar vándor-figurát az ország az Európai Bizottságban is be tudja mutatni.

Friss hírek szerint mindenesetre a szlovák Šefčovič kapja meg a kihullott Bratušek helyét, mint az energiaunióért felelős elnökhelyettes (ennyit arról, hogy kis tagállamok nem kaphatnak fontos pozíciókat), az új szlovén biztos, Violeta Bulc lesz a közlekedési biztos. Ebből nehezen jön ki más, mint hogy Navracsics mégiscsak marad az oktatás és kultúra területén, várhatóan az állampolgársági ügyek nélkül, tovább fogyókúráztatott feladatkörrel.

Jövő héten Bulc és Šefčovič meghallgatásaira sor kerül Strasbourgban, és szerdán az egész bizottság szavazására is sor kerülhet. Nyitott kérdés, hogy mit kezdenek azzal a helyzettel, hogy a kulturális bizottság elutasította Navracsicsot az adott biztosi posztra, és mi lesz a reakció, ha újabb meghallgatás nélkül, pusztán a feladatok továbbszűkítésével visszakapják Junckertől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2014. október 16. 12:12
Friss információ : "A hvg.hu úgy értesült, hogy a kulturális szakbizottság Navracsicsról tett észrevételét Jerzy Buzek, a Conference of Committe Chairs elnöke elutasította." Újabb pofon a senkiházi Jávornak és elvtársainak.
BőröndÖdön
2014. október 16. 09:25
Nehezen fogadják el az orbán-kádereket a civilizált világban...
stefanovszky
2014. október 16. 08:27
Szegény Jávor, máris köpködjük, pedig még meg sem melegedett a széke:-) Aljas hazug ember, gerinctelen féreg.
dzsibutiközt.
2014. október 16. 07:56
na most koppantál mert megkap minden tisztséget az eredeti terv szerint... milyen érzés hülének lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!