Kérésre kijelölt vásárnapok

2015. június 23. 13:53

Úgy tűnik, az embereknek nagyobb rúgás a Skype, a Facebook és az internetes pornónézés piszkálása, mint vásárlási szokásaik messianisztikus alakítgatása.

2015. június 23. 13:53
Soós Eszter Petronella
Soós Eszter Petronella
hvg.hu

Közvélemény-kutatási adatokból tudjuk, hogy a magyarok nagy többsége (körülbelül kétharmada) nem ért egyet a vasárnapi boltbezárással. A franciák véleménye ennélellentmondásosabb, talán azért, mert több adatunk van tőlük. Miközben Franciaországban ugyancsak a megkérdezettek kétharmada támogatja a vasárnapi vásárlás lehetőségét, a válaszolók 61%-a azt is hozzáteszi, hogy ő személy szerint azért mégsem szeretne ezen a napon dolgozni, kivéve, ha pótlékot és/vagy plusz szabadnapot kap a vasárnapi munkáért cserébe (mint látjuk, a Macron-reform ezen franciák számára tetszetős választ adhat).

A vasárnapi zárva tartás miatt egyeseknek eszébe jutott Orbán Viktor netadós bon mot-ja, miszerint »kommunista dolog az emberek akarata ellen kormányozni«. Csakhogy az emberek akarata nem a közvélemény-kutatásokban mutatkozik meg igazán, hanem szavazófülke magányában,  az utcán, a felmutatott erőben. Erő felmutatásával bukott meg a netadó, és felmutatott erő hiányában tartunk ott, hogy hétvégente kamionnyi kaját tankol fél Magyarország.

Úgy tűnik, az embereknek nagyobb rúgás a Skype, a Facebook és az internetes pornónézés piszkálása, mint vásárlási szokásaik messianisztikus alakítgatása. Pedig a Kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról fedőnéven futó törvény még kiskaput is hagyott a kormánynak, arra az esetre, ha a dolgok nagyon feszültté válnának (5.§ (4) bek.): »Kormányrendelet az adott település (településrész) sajátosságaira - különösen az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire - tekintettel az üzletek nyitva tartására az e törvénytől eltérő szabályokat is megállapíthat«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2015. június 24. 10:07
"tartunk ott, hogy hétvégente kamionnyi kaját tankol fél Magyarország" Ennyi elég is lesz a 4 millió éhezezőről.
atila68
2015. június 23. 20:09
Úristen !!!!
puszika
2015. június 23. 17:05
" Már olyan régen írtunk a vasárnapi boltbezárásról",szólt Szauer szerkesztő és szólt Soós elvtársnőnek. Ez lett belőle. Röhejes! Mint a Hvg!!!!
krotak
2015. június 23. 14:34
Buta kivagyiság is van sokszor a keresztnév választásban, de teljesen nem értek egyet veled. Szép, ősi neveink 98%-ban a nyelvújítás idején keletkeztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!