Senkit ne zavarjon meg a nyugodt természetem

2016. július 19. 14:52

A jelek szerint bármilyen muszlim származású emberből bármikor előjöhet a gyilkos terrorista. Ma reggel hosszan vizsgálgattam a szemem vérereit a fürdőszoba tükrében. Kicsit kezdek félni magamtól is.

2016. július 19. 14:52
Sayfo Omar
Facebook

„A legfrissebb információk szerint az nizzai merénylő pár hét alatt radikalizálódott. A németországi baltás afgánt pedig egyszerű 17 éves srácnak hitte a környezete, míg »Allahu Akbart« kiabálva vagdalkozni nem kezdett a vonaton.

A terroristáknak immár nincs jellemző profiljuk. Pontosabban szólva: a jelek szerint bármilyen muszlim származású emberből bármikor előjöhet a gyilkos terrorista. 

Ma reggel hosszan vizsgálgattam a szemem vérereit a fürdőszoba tükrében. Kicsit kezdek félni magamtól is. Kérek mindenkit: Senkit ne zavarjon meg a nyugodt természetem, debreceni protestáns neveltetésem vagy alkoholfogyasztási szokásaim. Ha bárki bármilyen, akár csak a legapróbb változást is észrevenné rajtam, ne habozzon: Azonnal csapja le a fejemet egy ásóval!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velazkez
2016. július 20. 14:10
agszerre= egyszerre
velazkez
2016. július 20. 14:09
Omar már a költő is megmondta nem lehet agszerre kint is meg bent is egeret fogni. egy ilyen agyatlan gyilkosság után viccelődni az nagyon gáz! Az identitásproblémáidat meg leszarom.velük vagy velünk. Nincs is is. waze
dragstar
2016. július 20. 13:25
Jól van egye fene viszek lapátot is hogy az egy nyolcvan meglegyen,lehet hogy csak én is cinikus vagyok?
Vén Csataló
2016. július 20. 11:45
Kedves Sayfo Omar! Amíg nem látjuk mi itt Európában azt, hogy egy-egy muszlim hátterű terrortámadás után százezer szám mennek utcára a muszlimok tiltakozva a saját radikálisaik ellen, hanem inkább azt látjuk, hogy a muszlim terroristák vígan elidőzhetnek a muszlim NoGo zónákban, nos addig ne legyél meglepődve a muszlimokkal szemben kialakulóban lévő előítéleteken. Nem látjuk, hogy tömegesen ki lennétek akadva. Sőt! Inkább azt látjuk, hogy a terrortámadások kapcsán egyetértőnek tűnő hallgatásba burkolóztok - tömegesen. Ideje lenne mutatni is valamit a béke vallásából. Ideje lenne nagyon határozottan, aktívan és egyértelműen elhatárolódni. Ideje lenne világossá tenni, hogy az európai muszlim közösségek nem jelenthetnek menedéket a muszlim radikalizmusnak és fundamentalizmusnak. Van dolgotok elég, hogy visszaszerezzétek a bizalmat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!