Az EU migránsok tízezreinek betelepítését tervezi?

2016. szeptember 23. 18:38

Nem egyértelmű, mire gondol a kormányzati propagandafüzet ezalatt. A visszaküldött szabálytalan határátlépők helyett ugyanis az uniós országok önkéntes alapon vesznek át Törökországban élő szír menekülteket.

2016. szeptember 23. 18:38
EUrologus
Index

„Az Európai Unió vezetői, élükön Angela Merkel német kancellárral, és egyébként Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, épp azon dolgoztak az elmúlt fél évben, hogy Európán kívül tartsák a menekülteket. Hónapokig alkudoztak Törökországgal, hogy ne engedje tovább Európa felé az Ázsiából érkezőket, és végül egy sokak által erkölcstelennek tartott alkut kötöttek az autoriter Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel. 

Felgyorsították Törökország uniós csatlakozását, megígérték, hogy török turisták vízum nélkül utazhatnak majd az EU-ba, és hatmilliárd eurós (ez közel 2000 milliárd forint!) támogatást folyósítanak az ott élő menekültek életkörülményeinek javítására. Mindezt azért, hogy cserébe a török hatóságok szigorúan lépjenek fel a migránsokat a görög szigetekre küldő embercsempészek ellen, és vegyék vissza azokat az embereket, akik szabálytalanul lépték át a határt.

Az alku másik eleme, hogy a visszaküldött szabálytalan határátlépők helyett az uniós országok önkéntes alapon vesznek át Törökországban élő szír menekülteket. A cél az, hogy a bevándorlók tudomására hozzák: nem érdemes próbálkozni a szabálytalan határátlépéssel, ha viszont valakinek megalapozott a menedékkérelme, törvényesen beutaztathatják az unióba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ëmëhntëhtt-Ré
2016. október 17. 08:26
Takarodik is el évente egy városnyi magyar, többek között a hasonló parasztok miatt, amilyen te is vagy. Aztán majd az Éhes Ló pár év múlva rádöbben, hogy nincs állatorvos aki kigyógyítsa a mirigykórból. :D Én maradok, te meg gebedj meg! :D
3M..
2016. október 17. 08:25
Negevezni egy Likud testvérpárttal? Radikálisabnak akartok látsszani a radikálisoknál. Szebb Jövőt!
Teknős
2016. október 05. 19:00
Figyelitek ezeket az apró indexes manipulációkat: török túristák. Nyilván azért kell nekik a vízummentesség, hogy itt költsék el a pénzüket.
catalina9
2016. október 01. 21:26
Orbán Viktor ... „Európát elárulták, és ha nem állunk ki érte, akkor ezt az Európát el fogják tőlünk venni, és ez a kontinens többé nem az itt élő polgároké lesz, hanem néhány jól szervezett, nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túl gondolkodó, aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be a következő néhány évben – fogalmazott. Megjegyezte, ha most a Soros Alapítványra gondolnak, az nem indokolatlan.” Elgondolkoztató, hogy a mostani hullám előzményeként, először az arab tavasz címen felvezetett provokációsorozattal legyengítették a földközi tenger déli partjain fekvő országokat, majd Berlusconi és Sarkozy megbuktatásával legyengítették az északi partok védelmét, majd egy rozsdás zsanérokon nyikorgó, rossz ajtózárral, és folytonalvó portással rendelkező Görögországot hagytak Európa déli kapujának. Végül pedig Merkel és a gyanúsan hirtelen eltűnő, józan eszű Ratzingert felváltó, infantilis Ferenc pápa biztosította, hogy hirtelen meginduló, Soros György által révkalauzolt tömegeket szinte beszippantsa a liberálisok által gügyévé tett keresztény értelmiség. Ennyi egyidejű véletlen nincs. A látványlibsik közös megoldása: Bevándorlási szempontból csinálnak egy „nagy-nagy közös országot”, amelynek valamelyik határa biztosan érintkezik egy válsággóccal, ha ilyen éppen nincs, akkor csinálnak, és innen akkor már legálisan lehet importálni a balos szavazókat. A balos szavazók azonban mindenhol kellenek Soros elvtársnak, ezért azokat szét is kell teríteni szerte Európában. Ezzel a kötelező elosztási rendszerrel akarják elérni. Az a duma, hogy csak a menekültkérelmek elbírálásról van szó, átlátszó mese, mindenki tudja, hogy aki egyszer betette a lábát Európába, azt lehetetlen utána kitoloncolni. Ezek után majd bevezetik, hogy menekült az is aki, nem elég jómódú, akinek melege van, aki meleg, akit megcsalt a felesége Géza, Géza új férje Pista stb. stb. A kötelező jelleggel a Merkel, Hollande típusú félvezetők egy füst alatt ki is bújnak a választóik előtt vállalt felelősségből, mert majd széttárják a kezüket, hát kérem szépen ennyi jutott ránk, és ez kötelező. Utána majd állást kapnak a Goldman Sachsnál. No persze magukra is gondolnak a szabadságdílerek és emberjogisták, hiszen micsoda tömege lesz itten az ártatlan áldozatoknak, a sínre lökött agysebészeknek. Ezeket mind lehet „védeni”, lehet nekik jogokat adni, és ami fő, állandó üzemanyagot kapnak a rasszistázáshoz, vagyis willkomenskultur újratöltve. Lesz munkája, Jeneynek, Kapronczaynak, hisztizhet Alföldi, Schilling, Gyurcsány és a többi látványlibsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!