Politikai hibát követ el a Fidesz

2016. szeptember 09. 14:55

Szerintem politikai hibát követ el (vagy legalább: túl sokat kockáztat) a Fidesz és a sikerében érdekelt értelmező csapat, amikor a népszavazás kapcsán egyre inkább az érvényesség kérdésére fókuszál, ezt nevezi meg döntő mércének.

2016. szeptember 09. 14:55
Török Gábor
Facebook

Szerintem politikai hibát követ el (vagy legalább: túl sokat kockáztat) a Fidesz és a sikerében érdekelt értelmező csapat, amikor a népszavazás kapcsán egyre inkább az érvényesség kérdésére fókuszál, ezt nevezi meg döntő mércének (közjogilag persze ez az egyetlen mérce, de a politikai kommunikáció bármiről szólhat - s ezt nem tőlem tudja meg a Fidesz). Látom én is a felméréseket, de amikor választási részvételről - és nem politikai véleményről - van szó, akkor sokkal óvatosabban kellene ezeket olvasni. Lehet, hogy tévedek, de nagyon meg lennék lepve, ha érvényes lenne a népszavazás, ugyanakkor abban teljesen biztos vagyok, hogy 90 százalék felett lesz a nemek aránya. Ha tényleg így lesz, akkor egy értelmezési verseny indul majd el, és a kérdés az lesz, hogy a választók fejébe az »érvénytelen volt a népszavazás« vagy az »elsöprő többségben voltak a nemek« üzenete megy-e át. Ha a Fidesz és az értelmező csapat a választás előtt a kommunikációban az érvényességre koncentrál, nehéz lesz a választás után másról beszélnie...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. szeptember 11. 17:40
http://ktkj.blog.hu/2016/09/11/okafogyott_571?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_migracio_201609
zőldsas
2016. szeptember 11. 09:16
Hál Istennek csak két három hetente firkálsz hülyeségeket.
Mag Ányos
2016. szeptember 10. 21:13
Két nappal a cikk után a DK épp az érvényességi küszöbre mozdult rá. Csak úgy mondom.
VESZ ÉSZ
2016. szeptember 10. 13:16
Minek ide az érvényességi küszöb?Aki nem megy el szavazni az utólag ne pofázzon bele,hogy mi lett a végeredmény.Demokrata (ha van ítt ilyen)elfogadja a többség döntését,még akkor is ha csak 10 szavazó ment el,és 6-4 arányban döntöttek.Vagy talán diktatúra kell ahol a szavazás felesleges marhaság.Volt ilyen ,de az sem volt egy leányálom,ne sírjátok vissza.Bár??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!