Merkel kampányába is belehajtott a kamion

2016. december 20. 20:37

Politikai szempontból is nagyon rosszkor jött Angela Merkelnek a berlini karácsonyi vásáron történt kamionos támadás. Németországban szeptemberben tartják a parlamenti választásokat, amelynek középpontjában a menekültpolitika áll.

2016. december 20. 20:37
Dull Szabolcs
Index

„Politikai szempontból is nagyon rosszkor jött Angela Merkelnek a berlini karácsonyi vásáron történt kamionos támadás. Németországban szeptemberben tartják a parlamenti választásokat, amelynek középpontjában a menekültpolitika áll. Ha Merkel nem keményít be jobban, akár el is veszítheti a posztját. És vártnál is jobban megerősödhet a bevándorlásellenes AfD párt, amely már most Merkel áldozatainak nevezi a vásáron meghalt embereket. Hogy hat a német politikára a merénylet?

(...)

Politikai szempontból ugyanis nem mellékes, hogy a tragikus kamionos támadás akkor történt, amikor Németország választásra, Angela Merkel pedig negyedik kancellári ciklusára készül. A választást szeptemberben tartják, kilenc hónap alatt persze rengeteg dolog történhet még. De nyugodtan kijelenthető, hogy a kampány középponti témája minden bizonnyal a migráció lesz. Pontosabban marad, hiszen már most is ez a fő téma.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. december 21. 16:39
Azt olvastam, hogy ez a pofa már 2012-ben átment Tunéziából Olaszországba és rájöttek arra is, hogy több nevet használ, ráadásul radikális kapcsolatai is vannak. Hol vannak az ujjlenyomat azonosító rendszerek, a minimális éberség, szerintem akiről kiderül, hogy több nevet is használ, azt azonnal ki kellene rakni. Egyik durva hiba a másik után.
Hunyadi Mátyás
2016. december 21. 10:58
Szeptemberre a németek ezt is elfelejtik. Max. ha a választás előtt egy héttel történne valami, annak talán lenne hatása. A németek agyamentek lettek. Csak azt kapták, amit magukra húztak.
Mr.Falafel
2016. december 21. 07:56
A gépnarancs nem volt ilyen finnyás, simán leírta, hogy a ruszkik követték el az össze merényletet. Berlinben is és Ankarában is. http://gepnarancs.hu/2016/12/europa-vedtelen-putyinnal-szemben/
Senye Péter
2016. december 21. 07:16
"...rosszkor jött... kamionos támadás" - az ilyesmi már elkerülhetetlen, főleg A.M. és azok miatt, akik szükségesnek tartják a tömeges bevándorlást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!