Máté T. Gyula igazi baloldali volt és maradt

2018. október 05. 08:38

Gyuszi jó ember volt. Talán a természete volt ilyen, a családból hozta? Nem tudom, de soha nem ártott senkinek.

2018. október 05. 08:38
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok

„A bölcs római császár, Marcus Aurélius szavai jutnak eszembe: Ne úgy élj, mintha még tízezer évig akarnál élni. A kikerülhetetlen ott lebeg fejed fölött. Míg élsz, míg módodban áll, légy jó emberré! Gyuszi jó ember volt. Talán a természete volt ilyen, a családból hozta? Nem tudom, de soha nem ártott senkinek. Ahogyan olvastam cikkeit a PestiSrácok felületén a Kávé mellé nevű blogján, akkor tudatosult bennem, hogy többet nem kávézhatunk együtt Máté T. Gyulával, nem kuncoghatunk fanyar humorú, penge éles írásain, nem hallhatjuk többet rekedtes hangját, amikor érvelt, amikor magyarázott. A Magyar Hírlapnál ismertem meg vagy tíz éve a halk szavú, csendes külpolitikust, aki cikkeiben halálpontos elemzést adott a világ aktuális kérdéseiről. Örülök, hogy a kollégája és a főnöke lehettem. Hamar összebarátkoztunk, nézetrendszerünk azonos volt, így nem véletlenül lett a külpolitikai rovat vezetője. Köztudott, hogy a Magyar Hírlap 2006-tól néhány év alatt váltott szélsőliberális lapból polgári, jobboldali, konzervatív napilappá. Ez akkor a rendszerváltás óta az első ilyen kísérlet volt. Sok, régi, liberális, baloldali, nemzetietlen gondolkodású munkatárstól megváltunk, de Gyuszitól nem. Gyuszi igazi baloldali volt és maradt. A család kommunista, de nemzeti kötelezettségeit, hagyományait soha nem adta fel, a T betű emlékeztetett arra, hogy valójában ki ő. Édesapja Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, aki 1989 óta a rosszemlékű, egykori diktatórikus MSZMP, a megtisztított párt haladó szellemiségét, a valódi baloldaliságot képviseli. Talán ezért is jobban látta a fia, hogy ez a jelenlegi magyar baloldal, az MSZP-től a Demokratikus Koalícióig egy haszonleső társaság, akiknek nem sok köze van Magyarországhoz, a hazához.

Máté T. Gyula magyar volt, magyar újságíró. Írásai a PestiSrácok.hu-ban kiteljesedtek. Óriási rajongói tábora volt, a napi cikkeit általában kétezren megosztották. A Kávé mellé igazi mikroelemzést adott a balliberálisok aljasságairól, hazaárulásairól, az európai szocialisták és zöldek eszement politizálásáról, az Európai Néppárt liberalizálódásáról, ami ha folytatódik Európa vesztét fogja okozni. Utolsó írása is Sargentini és társai gazemberségéről szólt. Szokatlanul röviden írt, Látványparti Brüsszelben címmel. Már akkor nagyon beteg volt…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2018. október 06. 08:46
Már csak erre a nagy balfasz kommunistázásra reagálva egyetlen kérdésem lenne: Miért nem léphettek be ezek az emberek más demokratikus pártba? Csak nem azért, mert kommunista diktatúrát tartottatok fenn, idegen fegyverek segítségével, kollaboráns kommunisták és fattyaik. A bűnös a kisember, nem pedig az, aki ezt a diktatúrát vezető beosztásban ellenőrizte, a kis spicli a bűnös, az nem akinek a jelentés készült, mert ez az uralkodásra kiválasztott munkásosztály vezetői voltak a zsiráfok, ők pedig sérthetetlenek.
koronaszepe
2018. október 05. 21:18
Hát, igen, Öreg, összenő, ami összetartozik...
48gondolkodó
2018. október 05. 13:57
Helló Stefka! Jót írtál! Igazat! Sajna a média már ilyen. Én magam sem tudom, hogy mikor kinek mit is higyjek el. Mert a médiában elég ha egyszer is hazudik valaki vagy az sem kell csak ráfogják, és utána hiteltelen. Gyulát én is ismertem, családját is, igazi kuriozum volt. Ezt sokan persze nem érthetik meg. Mert senki nem tudhatja, hogy milyen az, amikor valakit nem tagadja ki a családja és ő meg nem tagadta meg a családját, miközben nyilvánvaló az összeférhetetlenség. Én erről csak olyan jellemzést tudok adni, hogy tudok olyan komcsiról aki segített az embereken és nem is ártott senkinek habár élvezte az előnyeit és ezzel szemben tudok olyan polgári demokratáról, aki csak ártott és nem segített senkin és emellett élvezte ennek az elönyeit is. Aki maga körül körülnéz az is ismer ilyeneket mielőtt beskatulyázná őket.
Természetes Orbánizmus
2018. október 05. 12:44
Utolsó leheletéig a magyarság ügyéért, a nemzeti oldalért, az igazságért harcolt. Bátor volt, magyar hős! Emlékét meg kell őrizni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!