Kubatov változatlanul hordja a magabiztosság álarcát

2019. október 21. 08:48

A NER-t kilenc év alatt először érte olyan találat, amit minden szintje megérzett, egészen a csúcsvezetőkig.

2019. október 21. 08:48
Bősz Anett
Facebook

„A Parlamentben ezen túl valamifajta »védett zónában« közlekednek majd a kormánypárti politikusok. Ha valaki azt gondolja, ez a poszt arról szól: ha én így öltöznék, én is védett zónában közlekednék, téved.

A parlament a jövő héten nem ülésezik, holott menetrend szerint indokolt volna, különösen ekkora szünet után. Csakhogy, az elmúlt hét eseményei megbolygatták a közéletet és társadalmat, mindenkit más és más módon. Most több mint 130 embernek kell új szövegpaneleket tanulnia arra, mi történt múlt vasárnap. A helyi szervezeteket már tréningezi a Fidesz-központ, hogy – idézem egy helyi fideszes szavait – »nem kell nekünk itt semmit csinálni, az ellenzéki szövetség tagjai egymást zabálják fel« a városokban, ahol győztek a szivárványkoalíciók.

Egy dolog nagyon fontos. A jelenség, hogy néhány szimbolikus – és kevésbé szimbolikus – helyen győztesek születtek, nem pusztán örömünnepeket, de kibéküléseket, régi konfliktusok lezárását is hozta az ellenzéken belül. (Egy kudarcokkal terhelt időszak nagyon nehéz, egy olyan kampány, ahol pedig parittyával harcolunk a tankok ellen, még nehezebb.)

A Fideszben ennek az ellenkezője zajlik.

Mialatt Kubatov Gábor változatlanul hordja a magabiztosság álarcát, az igazság az, hogy a NER-t 9 év alatt először érte olyan találat, amit nem csak a kormánypárt alapja, de minden szintje megérzett, egészen a csúcsvezetőkig. Ez konfliktusokat, dühöt, elkeseredést szül. Ellentétes mozgást végeznek az ellenzékkel.

A kormánypárt padsoraiban romboló, a mi padsorainkban építő erők kezdtek munkálkodni.

Nem tudom, mikor ülésezik újra az országgyűlés. Csak azt, hogy örökre senki sem bújhat el a nyilvánosság elől. Akkor sem, ha ezidő alatt – amit sikeresen húznak –, elkészülnek a kordonok az Országház folyosóin.

---
Update: most, vasárnap délelőtt jött a hír, hogy mégis lesznek ülések. Feladat van bőven, ez biztos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:00
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
1000bocs
2019. október 21. 19:41
Most az következik, hogy az összeállt ellenzéknek el kellene kezdenie dolgozni. Az viszont külön sem ment. A munkamorálról meg annyit, láthatjuk mi megy a parlamentben. Ezek bohócok. Nagy mellény, nagy arc - dolgozni végül is a kormánynak kell, ők csupán pofázni kárnak be - ha egyáltalán. Ehhez képest vicces, ahogy mindegyik lelkesen bökdösi a másikat: “hallod hogy dübörgünk?” Hibázni csak az tud, aki dolgozik. Ezek már kilenc éve nem tudnak hibázni, lévén nem tesznek semmit. Ennyi idő alatt a Fidesz a saját hibáitól meggyengült volna rég, ha nem lenne annyira vállalhatatlan az ellenzék. Mondjuk a balos szavazó is megér egy misét. Gond és lelkiismeretfurdalás, illetve logikai zavar nélkül megszavazza a kokózó, közpénztolvaj, korrupt szoci polgármestereket és képviselőket, Borkai félrekefélésén meg nem tud napirendre térni...a balos szavazó érzelemvezérelt, és elég neki a világból annyi amit ezek beleprogramoznak.
Sulammit
2019. október 21. 19:29
Amire azt hitted, hogy egy szép ippon lesz nem sikerült, sőt te kerültél a földre és egy leszorítás alatt vergődsz most. Mikor kopogod le? Mert nehogy azt gondold, hogy kiszabadulsz belőle!
noge
2019. október 21. 19:21
A 0%-os pártodtól, biztos úgy megremegett a lába Kubatovnak, hogy a szeizmológusok mérték az okozott földrengést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!