Újra nekifutnak a kvótának

2019. október 09. 12:42

Most a pálfordulást bemutató Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a kötelező önkéntes kvóta fő szószólója.

2019. október 09. 12:42
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A 2015-ös események ismétlődését látjuk: »humanitárius vészhelyzetről« és »európai szolidaritásról« beszélnek. Szerintük egyébként is csak kisszámú migráns önkéntes szétosztásáról lenne szó.

Négy éve azonban pontosan láttuk, hogy a végén mindebből – akár egy többségi szavazással – kötelező szétosztás és hipp-hopp, akár másfél millió migráns is lehet.

Kísérteties a hasonlóság. Négy éve is a tengeren lejátszódó »humanitárius vészhelyzetről« beszéltek, amit valójában az embercsempészekkel összejátszó NGO-k generálnak azzal, hogy elhitetik a jobb életet kereső fekete-afrikaiakkal: érdemes vízre szállniuk, mivel előbb-utóbb kimentik őket és eljutnak Európába. Az embercsempészek ezért kétezer eurót kérnek.

Most a pálfordulást bemutató Horst Seehofer (CSU) német szövetségi belügyminiszter a kötelező önkéntes kvóta fő szószólója, pedig tavaly, 69. születésnapján még annak örült, hogy »Migrációs mesterterve« keretében egyszerre 69 afgánt toloncoltak haza. A bajor politikus most teljesen Merkel kancellár nyitott kapuk politikáját követi, megágyazva ezzel a CDU/CSU – Zöldek koalíciójának.

Újraírnák a Merkel-Erdogan migránspaktumot.

Seehofer előbb Merkelt parafrazálva értetlenségét fejezte ki, hogy belügyminiszterként miért kéne bocsánatot kérnie azért, ha (kvótajavaslatával) a megfulladás elől ment meg embereket? Majd szeptember 23-án Máltán megadta az új kvóta kezdőlökését: száz, a tengerből kimentett emberből Francia- és Németország visz 25-25 főt. Olaszországban marad további tíz, így már csak negyven embert kéne szétosztani. Erre tesznek most kísérletet. Emlékeztetésül: A Juncker-képlet alapján Magyarországnak száz emberből kettő jutna és az előző baloldali olasz kormányok idején három év alatt hatszázezer fekete-afrikai érkezett Olaszországba.

Hivatalosan azért akarják a kötelező önkéntes kvótát, hogy ne kelljen minden egyes migránstaxi kikötése esetén a szétosztásról dönteni. Az persze fel sem vetődik bennük, hogy Matteo Salvini előző olasz belügyminiszter politikáját és a józan ész szavát követve be se engedjék a migránstaxikat Európába, vagy biztonságos észak-afrikai kikötőkbe irányítsák azokat.

Az új kvóta – egyelőre – csak az olasz kikötőkbe érkező illegális migránsokra vonatkozna, ám már megjelentek az első javaslatok, amelyek egy ilyen kvótát kiterjesztenének a görög szigetekre és a spanyol partokra érkező jövevényekre is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:41
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nobusup
2019. október 10. 17:04
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Belakiss
2019. október 10. 15:13
Zolika, nálad a tevékenységedet illetően nehéz pálfordulásról beszélni. Seggnyaló voltál, az is leszel. Csak a seggek változtak.
Besenyő István
2019. október 09. 22:02
"Most a pálfordulást bemutató Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a kötelező önkéntes kvóta fő szószólója." Biztos hozott neki a postás egy jó kis videót amin ő a főszereplő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!