Budapest mindenkié

2019. december 13. 14:17

Budapest nem csak azoké, akik itt élnek, hanem azoké is, akik itt dolgoznak, itt járnak iskolába.

2019. december 13. 14:17
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„A budapesti ügyek mellett felelősségünk van abban is, hogy az agglomerációs térség problémáival is foglalkozzunk. Fontos, hogy ezek a települések ne alvóvárosként gondoljanak önmagukra. Az ingázók miatt rendbe kell tennünk az agglomerációs közlekedést: összehangolni a menetrendeket, egységesíteni a jegyrendszert.

Budapest nem csak azoké, akik itt élnek, hanem azoké is, akik itt dolgoznak, itt járnak iskolába. Budapest Mindenkié. Erről egyeztettem ma Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének meghívására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ügyek
2019. december 16. 00:57
Nem eszetlenül bontották le. A háború után felújításánál környezetszennyező anyagokat használtak és ezért kellett lebontani. Az szerintem "szép", és "jó". Ezt több pontodra is érvényes, vagyis ezek a kérdések szubjektívek. "Biztos a sátortábor tetszik neked," feltételes módban írtam. Nekem és nagyon sok embernek a felvonulási térről rengeteg rossz élmény jut eszünkbe, mi nem bánjuk, ha épületek kerülnek vissza eredeti funkcióba vagy az új néprajzi. A szőkőkútat is újra eltudom képzelni, hogy eredeti pompájában áll. Nem az építések a legnagyobb gondok a ligetben. Az első dolog a ligetben az autók kitiltása lenne, vagyis a Kós Károly sétány lezárása, de még az Állatkerti körutat is le kellene zárni az autók elöl csak max troli. A Hősök terén, a műjégnél és a Műcsarnoknál se menjenek autók, turista buszok ill. ne parkoljanak. Ez már tegnap is késő lenne! Már régóta szorgalmazni kellett volna, hogy a Nyugati pu.-tól Rákosrendezőig a föld alá vigyék a vasutat, így rengeteg zöldterületet kapnánk. Városaink levegőjét kipufogógázból és az ipari kibocsájtásból származó nitrogén-oxidok szennyezik. Légzőszervi panaszokat okoznak és az épületeket is károsítják. Ezzel a problémával még behajtási tilalmi övezet és környezetvédelmi intézkedések bevezetésével sem tudunk igazán megbirkózni. Meglepő, de igaz: a fotokatalizátorral bevont felület valóban képes a káros gázok – pl. nitrogén-oxidok (NOx), formaldehid, benzol és illékony szerves vegyületek (VOCs) – több mint 85 százalékának szétbontására. Ezt a fotokatalitikus reakció teszi lehetővé, melynek során a természetes napfény segítségével hidroxilgyökök képződnek. Az ily módon aktivált felület képes a levegőben található károsanyagokat semleges nitrátokká (gipsszé, mésszé) vízzé alakítani. Komoly tudományos vizsgálatok igazolták, hogy 1.000 m2 felületkezelt homlokzat 12 megvilágított óra alatt annyira hatékonyan tisztítja a levegőt, mint hetven nagylombú fa.
toef36
2019. december 14. 16:45
Nem igaz! Most látható igazán, kié nem Budapest! Bán Teodora...?
Mich
2019. december 14. 15:30
Geri már megint hazudsz! Budapest a libsibolsináciké. Öt évig, sajnos! Látjuk, hogy a fosztogatás és osztogatás elkezdődött...
atila68
2019. december 14. 11:34
Aha! A két legterheltebb gerincvonal a szolnoki, meg a váci. Te meg elmentél budaőrsre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!