Orbán szerint a jóléti állam „már nem működő struktúra” többé

2020. július 08. 19:16

Ezzel kapcsolatban a következő kérdést tettem föl a miniszterelnöknek.

2020. július 08. 19:16
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Orbán Viktor ma egy konferencián azt mondta, hogy a jóléti állam „már nem működő struktúra” többé. Ezzel kapcsolatban a következő kérdést tettem föl a Miniszterelnöknek:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A „Cenzúrázatlan Európa” című, online nemzetközi konferencián úgy fogalmazott, hogy „az új világkorszakban a jóléti állam már nem alternatíva, és ezzel szemben a kormány munkaalapú társadalmat épít.”

Ezzel kapcsolatban kérdezném Miniszterelnök urat:

1. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a szociális dolgozók jelentős többsége nem keres többet, mint a garantált bérminimum?

2. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazotti bérek már-már a mindennapi megélhetéshez sem elegendők?

3. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazottak esetében egy érettségivel rendelkező pályakezdő pontosan annyit keres, amennyit egy 18 éve a pályán levő felsőfokú végzettséggel rendelkező kollégája?

4. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazott bértáblába tekintetében tizenkét éve érdemi változtatás nem történt?

5. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazotti bértáblába kategóriának 82 százaléka vagy a 161 000 forintos fizetést kínálja, vagy a 210 ezer forintost?

6. Miniszterelnök úr szerint a közalkalmazottak nem végeznek munkát vagy a munkalapú társadalomban nem érdemlik meg a megbecsülést?

Tisztelettel,
Ungár Péter”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. július 09. 22:12
A "jóléti társadalom" identitásteóriája valóban nem műküdik... Ha tetszik érteni valamit is a filozófiához... A JÓLÉTBEN elveszett az IDENTITÁS... Hátha így érthetőbb Önnek is...
duzur
2020. július 09. 17:03
Bezzeg a rosszléti állam...
kata56
2020. július 09. 12:15
Kedves Péter ! Milyen is az, amikor a milliárdos (homo) fiatalember reggel felébredve az ágyában azzal szembesül, hogy megint ki kell találnia, mivel üsse agyon a mai napon az idejét, mikor már minden de minden dögunalom? Ismerős a probléma megfogalmazása? Hát persze...hiszen tőled származik.. :D:D:D Ideje lenne ennek a problémának a megoldását NEM a politikában keresni...és NEM a (férfi) politikusok körül..
Emmanuel Goldstein
2020. július 09. 10:51
A szociális rendszer szétverése az orbáni maffiaállam egyik legnagyobb bűne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!