Elnézést, UEFA elvtárs, ez az ítélet!

2021. július 14. 07:17

Olyan érzés fogott el, mint amikor az ember epekedve várja mondjuk a Freedom House szokásos éves jelentését.

2021. július 14. 07:17
Szolomayer Balázs
Magyar Nemzet

„A meglepetés mérsékelt volt az ügyben, ugyanis az ítélet már akkor borítékolható volt, amikor az UEFA szemlesütve kijelentette, hogy a németek nem világíthatják ki szivárványszínűre a müncheni arénát. A pironkodás után azonban az európai futballszövetség megtalálta a módját a magyarok megbüntetésének. Az ítélet esetében természetesen bármelyik nemzetközi szervezet akármelyik ítélete behelyettesíthető.

A döntés kapcsán személy szerint engem olyan érzés fogott el, mint amikor az ember epekedve várja mondjuk a Freedom House szokásos éves jelentését, izzadó tenyérrel, várakozva nézi a táblázatot, köt fogadásokat a barátaival, hogy vajon idén hány hellyel csúszott vissza Magyarország a sajtószabadság periódusos rendszerében. Aztán egyszer csak az ember mutatóujja a lista legvégén megtalálja hazánk nevét, és belenyilall a felismerés: »Nahát, már Mozambik is megelőz minket sajtószabadságból.« Ez ám az ítélet!

Az UEFA döntése jelen esetben hasonló, azonban mégis más. Más, mert itt most nem csak arról van szó, hogy egy politikailag és ideológiailag motivált nemzetközi szervezet ítélte el hazánkat. Nemcsak az igazságtalanság fájó – mert azt magyarként már megszokhattuk –, hanem jelen esetben a büntetés is az. Nézzük meg azonban jobban, mire is alapozta az Európai Labdarúgó-szövetség a döntését! A büntetés egyik okaként például az merült fel, hogy a magyar szurkolói táborban többször is egy anti-LMBTQ feliratú táblát tartott fel pár szurkoló. Na már most, ha lehet pro-LMBTQ-akciót szervezni, akkor miért nem lehet ellenállni ennek a propagandának? Ahogy az is érthetetlen, hogy miért ne lehetne ellentétes véleményen bárki is a Black Lives Matter mozgalommal? Miért ne mondhatná azt például, hogy nekünk, magyaroknak, köszönjük szépen, de semmi közünk sincsen a gyarmattartó-rabszolgatartó birodalmak korábbi történelméhez? Ahogy a BLM szélsőséges baloldali agendájával sincs közös metszetünk. Zárójelben jegyezném meg, hogy ebből az egész térdepelésműsorból talán a leginkább szánalommal teli mégiscsak az ír válogatott volt, mely esetében ép ésszel fel sem fogható, hogy az írek mégis milyen oknál fogva ereszkedtek le, mert többet szenvedett nép a gyarmati elnyomástól Európában talán csak egy van: a lengyel. Az UEFA pedig azzal, hogy nyíltan kiáll a BLM mellett, legitimálja az amerikai–angol eseményeket is, melyek során a csőcselék komplett városokat gyújtott fel, boltokat fosztott ki, ártatlan embereket gyilkolt meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2021. július 14. 14:03
Az üzemanyag ára elérte a rekordmagasságot. A jegybank alapkamat emelési ciklusba kezdett: folyamatosan drágulnak a hitelek, hamarosan ismét sokan kerülhetnek az utcára. Magyarország a kormány tehetetlensége miatt nem képes hozzájutni az uniós támogatások következő csomagjához. Az állam adóssága sokkal magasabb mint a Gyurcsány korszakban volt. Ilyenkor kellenek a letérdelős, buziellenes írások, ne a valósággal foglalkozzanak az emberek.
A ló kérdez
2021. július 14. 13:58
A szerző szerint a letérdelés a gyarmattartó birodalmi múlthoz kapcsolódik. Ez azonban nem így van, ezért megy félre az érvelés. Meg azért, mert az UEFA részletes indokolással látta el a döntést, és abban a térdelés nem szerepelt. A tények makacs dolgok.
A ló kérdez
2021. július 14. 13:35
Lépjen ki Magyarország az UEFA-ból és FIFA-ból is. Meg a NOB-ból is. Akkor talán nem költünk feleslegesen ezermilliárdokat betonmonstrumokra.
catalina9
2021. július 14. 12:56
Nézzük meg azonban jobban, mire is alapozta az Európai Labdarúgó-szövetség a döntését! A büntetés egyik okaként például az merült fel, hogy a magyar szurkolói táborban többször is egy anti-LMBTQ feliratú táblát tartott fel pár szurkoló. Na már most, ha lehet pro-LMBTQ-akciót szervezni, akkor miért nem lehet ellenállni ennek a propagandának? " Csak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!