Karácsony Gergely zsonglőrködik, 41 tanácsadója retteg

2021. augusztus 11. 11:59

Karácsony Gergely hajlamos végérvényesen belegabalyodni a saját hazugságaiba. Neki ez amolyan hobbi.

2021. augusztus 11. 11:59
Apáti Bence
Origo

„Karácsony Gergely hajlamos végérvényesen belegabalyodni a saját hazugságaiba. Neki ez amolyan hobbi.

Talán élvezi, talán ilyenkor saját stábját teszteli; mi az a slamasztika, amiből 41 busásan fizetett tanácsadója még képes kiráncigálni.

Dolgozzanak csak meg a pénzükért, ha már ő idegenkedik a munkától.

Emlékszünk, hány verziót prezentált a nyelvtudásával kapcsolatban: először azt állítva, hogy középfokú szintű az angolja, aztán valami egészen zseniális módon megteremtette a »hiperpasszív angol« kifejezést - ami körülbelül azt jelenti, hogy régebben beszélte ugyan a nyelvet, azonban időközben elhalványult a tudása -, aztán előkapta azt a változatot, hogy érti, de nem beszéli a nyelvet, végül egy interjúban mégiscsak elismerte, hogy nem rendelkezik effajta képességekkel, de gyorsan hozzátette, hogy Merkel sem beszélt angolul, amíg meg nem választották, egyúttal ünnepélyesen megígérte, hogy ő is meg fog tanulni, ha megválasztják miniszterelnöknek.

Ez amúgy konkrétan azt jelenti, hogy eddig összevissza hazudozott a dologgal összefüggésben, nyilvánvalóan nincs középfokú nyelvvizsgával felérő nyelvtudása.

A Merkel-féle kijelentéséről amúgy hiányosak az ismereteink, annyit tudunk csak biztosan, hogy a német kancellár remekül beszél mind angolul, mind oroszul, előbbiről felvételek is rendelkezésünkre állnak: 2014-ben például Tony Blairrel is tárgyalt, tolmács nélkül, sőt a brit parlament alsóháza előtt is mondott már beszédet, de II. Erzsébettel is gond nélkül szokott pletykálni.

Nyilván angolul.

A dolog elképesztően kellemetlen, többszörös lebukás, iszonyú kínos, hivatalban lévő politikus ennyiszer még nem gabalyodott bele a saját hazugságaiba.

Igazi vesszőfutást láthatunk; ami azért is káros Karácsonyra nézve, mert miniszterelnök szeretne lenni, de ennyit nem lehet a választóknak büntetlenül hazudni egyazon témáról.

Karácsony ugyan mindig kissé nagyképűen, magabiztosan mosolyog, amikor a baráti sajtóval erről az ügyről beszél - jobboldali újságírókkal nyilván nem áll szóba -, de a szavazói mostanra már szépen lassan elkezdtek elpárologni; miközben néhány hónapja még toronymagas esélyese volt az ellenzéki előválasztásnak, a napokban már a baloldali Závecz is azt mérte, hogy mind Jakab, mind Dobrev Klára is megelőzi.

Nem kicsit. Nagyon.

Mondjuk, ebben az angoljáról költött meséken túl is rengeteg munkája van, a felmérés során a válaszolók egészen biztosan a főpolgármester úr briliáns városszervező képességeit is értékelték.

Budapest ugyanis jelenleg egyetlen nagy, összefüggő dugó, a főváros gyakorlatilag két hónapja áll, amin a méhlegelők látványa sem segít. Bármennyire is szeretné a városháza, a derékig érő gazról Karácsony szűk baráti körén kívül senki sem gondolja, hogy szép, hasznos vagy progresszív lenne.

És itt van egy viszonylag friss hazudozás Gergőtől.

Karácsony a migrációval szinte ugyanazt a mutatványt valósítja meg, mint az angoltudásával kapcsolatban.

Ismert, hogy az Economistnak adott interjújában - amiben testszégyenített is egy csöppet - egy olyan rajzon ábrázolták, amin épp átvágott egy kerítést.

Kurv@ erős kép, egyértelmű szimbolika, kellett is utána magyarázkodnia a főpolgármester úrnak. Ami ugyanis nyugaton tapsot, itthon füttyöt ér.

Úgyhogy Karácsony idehaza már azt mondta, hogy a kerítés marad. Csakhogy a kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező miniszterelnök-jelölt győzelméért Nyugat-Európában nagyon sokan szorítanak, így Gergő igen gyakran »kénytelen« külföldön alákérdezős interjúk alanya lenni, ahol túl azon, hogy simogatják, cirógatják és becézgetve szeretik, balszerencséjére a migrációról is ki szokták faggatni.

És itt kezdődnek a bajok.

Mert Karácsony sokkal butább figura annál, hogy képes legyen egyszerre megfelelni az illegális migránsokba szerelmes nyugati elvtársaknak, és az erősen migrációellenes hazai választóknak és közhangulatnak.

Nemrégen a Die Zeitnak adott interjújában például arról beszélt, hogy

A botrány hatására viszont Magyarországon már arról kezdett hablatyolni, hogy dehogy akar ő közel-keleti migránsokat importálni, mindössze a tranzitzónákra gondolt, és arra, hogy ott a menedékkérőkkel szemben igen gonoszul szoktak viselkedni, ami szerinte csúnya dolog.

Most próbáljunk meg eltekinteni attól, hogy elképesztően nagy butaság és cinizmus külföldön olyanokat mondani, hogy a hazájában inkább fog hazudozni egy adott témáról, ahelyett, hogy elmondja, hogy mire is készül valójában, máskülönben a 10 millió fasiszta nem fogja megválasztani, és nézzük meg, hogy a tranzitzónás magyarázkodásával mekkora bakot sikerült lőnie.

Ismert, hogy tranzitzónák több mint egy éve nem léteznek, mert brüsszeli nyomásra 2020 májusában a kormány kénytelen volt felszámolni azokat.

Ami két dolgot jelenthet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. augusztus 12. 09:44
"Miközben néhány hónapja még toronymagas esélyese volt az ellenzéki előválasztásnak, a napokban már a baloldali Závecz is azt mérte, hogy mind Jakab, mind Dobrev Klára is megelőzi." Majd Magyar György és csapata megoldja: legfeljebb a regisztrált halottak után, KamuGerire fog szavazni Mario, Doom Slayer, Howard ikrek, stb.
alter_ego
2021. augusztus 12. 05:42
Egy málészájú buta lakli...
states
2021. augusztus 11. 21:29
Nyilván az a gond, hogy 41 tanácsadó csak 41 hazugságot tud számontartani, na de több százat?
balbako_
2021. augusztus 11. 15:15
Egyetlen "hőstette" az, hogy magasabb, mint Orbán, csakhogy az elefántszar is jó nagy, de mégiscsak egy szar ezt elfelejti....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!