Ennyire gyűlölik a jobboldali jelölteket az iszlamisták

2021. október 27. 09:38

Marine Le Pen és Eric Zemmour lefejezésével fenyegetőzött egy magát marokkóinak nevező férfi.

2021. október 27. 09:38
Udvardy Zoltán
hirado.hu

„Hajmeresztő inzultus ért Franciaországban két jobboldali, közéleti személyiséget: Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke és Eric Zemmour újságíró, esszéista lefejezésével fenyegetőzött egy közösségi oldalon terjedő videóban egy magát marokkóinak nevező férfi.

Marine Le Pen és Eric Zemmour igen hosszú évek óta egyaránt a baloldali és liberális sajtó gyűlölködő hangvételű cikkeinek céltáblái voltak, kipécézésüknek tehát nem volt kizárólagos oka az, hogy ők ketten azok közé tartoznak, akik ellenzik (miközben a baloldali és liberális politikai szféra és a média feltétel nélkül támogatja és bátorítja) a bevándorlók nyakló nélküli beözönlését.

Ennek ellenére elmaradt a baloldal máskor oly harsány kirohanása, politikai nyilatkozatokkal, újsácikkek és megmondóemberek harsogásával kísért, felvonulásokkal fűszerezett tiltakozása. Az életveszélyes fenyegetés okán most szó sem esett bármilyen elhatárolódásról, mely jelezte volna, hogy a jobboldal e markánsabb szegmensével szembeni ellenérzéseiknek nem ezen a szinten szeretnének hangot adni.

Egy ilyen környezetben sokaknak, akik Zemmourhoz és Le Penhez hasonló nézeteket fogalmaznának meg ma Franciaországban eszébe juthat, hogy tavaly egy hasonló fenyegetés után meg is történt a lefejezés. Sőt, tavaly ősszel egy másik terrortámadás során is lefejezésről hallottunk – az első beszámolók még erről szóltak –, keresztényeket gyilkoltak meg egy templomban, csak erről később már nem nagyon esett szó. Ahogy most sem nagyon foglalkozott a francia sajtó a jobboldaliakat ért halálos fenyegetéssel.

Tehát a második, harmadik ilyen fenyegetés után valószínűleg meggondolják az eleve megfélemlített konzervatív szemléletű polgárok, hogy bármilyen értelemben hangot adjanak ellenérzéseiknek, akár a közéletben, akár munkahelyükön vagy bárhol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. október 27. 11:32
A német vörös-zöldek is segédcsapatuknak tekinti az Antifát, mely rendszeresen támad AfDs képviselőkre! Miközben a mainstream jobboldali radikálisoktól retteg, baloldaliak rendszeresen randalíroznak, gyújtogatnak, ha nem tetszik nekik valami.
a straight cold player
2021. október 27. 10:42
Azt gondolom, hogy a "baloldal" mérlegel - és nagyon jól teszi, mert nem kell minden apróság ugrani! De az igazán komoly fenyegetésekre mindig reagál. Pl. tegnap is amikor az első transzformer tábornokot az US-ben férfinak nevezte az egyik rep. szenátor! Na ez valódi fenyegetés! Ha egy vezető katonai beosztású személyt ér ilyen súlyos támadás, az egy már majdnem felér egy hadüzenettel, ráadásul belföldről!!! Ez komoly nemzetbiztonságu kérdés!!!! Ki lehet a háttérben, a külföldi felbujtó?
Lombi
2021. október 27. 10:33
Ez a globális nem létezők célja. El fog szabadulni a pokol, a kérdés a mikor? Lesz itt népességszabályozás. Megoldják a polgárok saját maguk. Ebből kell kimaradni. Ahhoz viszont továbbra is migrációellenes, nemzeti kormány kell.
olajfa1
2021. október 27. 09:52
Ilyen a "PC" média! A jobboldaliakat szabad gyilkolni!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!