Pornósok

2022. január 21. 12:01

Egyébként akár lehetne sportminiszter is, ha már annyira ért a hokihoz.

2022. január 21. 12:01
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Gondoltam, Gréczy már elmúlt, elveszett, de tévedtem: a jeles férfiú újra itt van, és most itt ülök megfürödve, miután megtudtam, hogy a kultúráért felelős – Márki-Zay kormányában – Gréczy Zsolt lesz. Erre nem gondoltam volna, pedig már sok mindent módom volt megtapasztalni. Ezzel azért nem nagyon tudok együtt élni, hiszen a »kultúrához« a jeles férfiúnak eddig nem sok köze volt, mert ugye a Bye Bye Szása kezdetű opusnak (melyet részben Zsolt szerzett) vajmi kevés köze van a nevezett »kultúrához«, bár 1991-ben az év dala és aranylemeze lett, de ez azért nemigen nevezhető a köz szellemi fejlődéséhez való hozzájárulásnak. És bizonyára a többi tette sem – őszintén szólva nem nagyon ismerem a munkásságát. Azután jött a híres-hírhedt akciója, amely azt sugallta, hogy végleg kiírta magát a közismertségből, ilyet ugyanis ember nem tesz. De most visszatért és teljes fegyverzetben kiállt a »kultúráért« – vagy amit ő annak vél.

Mondják, hogy háborúban hallgatnak a múzsák. De milyen az, amikor háború nélkül is hallgatnak, illetve békében is hallgatnak, csak fityma csattog halkan. Vajon milyen az, amikor egy tenyér, ha csattan? Ahogyan Anthony Burgess, a Gépnarancs szerzője is gondolta; mondjuk nem pontosan ebben a formában. Meghalljuk bizonyára, a szenvedély az szenvedély – nem élhet nélküle. Egyébként akár lehetne sportminiszter is, ha már annyira ért a hokihoz.

Zárójel. Arra gondoltam, hogy esetleg összefoghatna a pornós Gattyánnal és együtt adnak a magyar kultúra számára egy utolsó lökést, amellyel a végső szakadékba taszítják. Elvégre együtt utaznak ugyanabban a szórakozási formában, amelyet mindközönségesen a »pornó« szóval illetnek, csak Gréczy egyedül is tudja csinálni, ami nem kis dolog. Amúgy köztük alig van különbség, mondjuk csak az, hogy Gattyán üzleti alapon áll és ez némileg mentesíti. Ő aztán nem is csinál titkot a dologból: ha fizetek, akkor minden rendben van, ám én nem akarok csak fizetni, részt kérek a hatalomból, ami viszont nem akar menni. Úgyhogy egyelőre nincs lehetőség, hogy Gattyán is részesülhetne a mámorító érzésből, amivel az uralkodás jár. Majd legközelebb. Zárójel bezárva.

Eddig Gréczy a legnagyobb pornósztár, aki a kezébe vette a magyar kultúra sorsát – is. Úgy keveredett szexbotrányba, hogy egyedül volt a felvételen – ez aztán a teljesítmény. Nem véletlen akadt meg a szeme Makinak rajta. Meglátta benne az igazi férfit, aki rendet tud csinálni a kultúra kissé szétzilált ügyeiben és – minden elfogultság nélkül – rendet vág a dologban. Természetesen az eddigiek ki lesznek rúgva, hiszen maga a nagyember mondta: »Kiszabadítom a kultúrát a Fidesz fogságából!« Aztán majd a bilibe lóg a feje és pattog a zománc.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grad
2022. január 22. 09:15
Jó cikk! Jókat röhögtem.
amca
2022. január 21. 17:30
Gétzy Getzy ,mint kultúra... legfeljebb pornóban Tán Gatya Gyurit érdekli..
Szittya66
2022. január 21. 15:17
Az egészségügy miniszter pedig Kórózs Lali lesz, az államtitkára pedig Németh Athina, az a "csodálatos asszony".
opht
2022. január 21. 15:07
Ezt én sem értem. Valami fricska Gyurcsánytól a magyar népnek? Mélyek lehetnek azok a sebek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!