A lógós

2022. május 28. 15:08

Hadházy Ákos most éppen azon rinyál, hogy Kövér nem akarja beiktatni őt.

2022. május 28. 15:08
null
Aristo
aristo.pestisracok.hu

„Történt, hogy Julius Caesart konzullá választották és mellé egy Bibulus nevezetűt választottak konzultársnak. Hiszen két fontos elv létezett, a kollegialitás és az annualitás, ami azt jelentette, hogy mindig két embert választottak meg és mindig egy esztendőre. A képlet roppant egyszerű volt: ha valakivel elszaladt a ló, akkor ott volt a másik, aki megfékezte volna. Bibulus azonban azt választotta, hogy nem mozdult ki a lakásából, csak írásban tiltakozott, merthogy súlyosan megsértődött. »Attól fogva Caesar minden államügyet egyedül, a maga feje szerint intézett, és némely tréfacsináló, ha játékos kedvében tanúként aláírt valamit, az időpontot nem Caesar és Bibulus consulságának évével jelölte, hanem úgy, hogy kelt »Julius és Caesar consulsága alatt«, vagyis kétszeresen, melléknevén és családi nevén is, egyedül őt nevezték meg. Nemsokára aztán széltében-hosszában ezt a kis verset idézgették: »Nem Bibulus, Caesar volt minden tettnek a lelke: Semmit nem tett az consuli éve alatt«« – írta Suetonius.

Hát nekem erről bevillant a legnagyobb lógós, Hadházy Ákos neve. Most éppen azon rinyál, hogy Kövér nem akarja beiktatni; tán majd ha éppen lesz rá ideje, most – úgy tűnik – nincs. Élvezettel nézem, ahogyan siránkozik; persze természetesen csak a pénz érdekli. A pénz egyébként különösen izgatja, hiszen rendkívül költséges szórakozása is van, ilyen például a repülés. Na nem csivitelve száll, mint egy ragyás madár, hanem ezt úgy kell elképzelni, hogy »ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj«, és mit lát ott: egy »tankot«. Jó, csak egy páncélozott szállító járművet – úgynevezett BDRM–2-es – felderítő járművet.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. május 30. 09:52
Bohóc.
amca
2022. május 29. 21:52
A c....mom... odat. Szaharházyt a foliába. Kapálni.
Flagellator1974
2022. május 29. 21:10
A házelnök úr inkább ne érjen rá. Amúgy meg kik szavaztak erre a leppegő foshalomra?
sarzal
2022. május 29. 15:30
van az a fizetés amiért én se járnák be a munkahelyemre....pozitív hozadéka a távollétemnek hogy (1) nem okozok kárt a hozzá(nem)értésemmel, (2) a hozzáértőket sem tartom fel a munkavégzésben ha nem vagyok ott ....és mégse keres senki egy jó ajánlattal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!