Ha megfogan egy magzat, akkor körülbelül 3 hét múlva már szívhangja van

2022. szeptember 14. 12:36

Ez minden párkapcsolatban élő személyt nagyobb felelősségre fog ösztönözni.

2022. szeptember 14. 12:36
null
Lukács József

„A rendelet kimondatlan célja annak tudatosítása minden várandós hölgy, valamint a szűkebb és szélesebb környezetük számára is, hogy ha megfogan egy magzat, akkor kb. 3 hét múlva már szívhangja van. Ez minden párkapcsolatban élő személyt nagyobb felelősségre fog ösztönözni, amire a későbbiekben még szeretnék visszatérni.

A rendelet kötelező jellege várhatóan némelyekben visszatetszést fog kelteni, mert sokan tartanak attól, hogy teljes abortusz tilalmat akar majd bevezetni a kormány, amire véleményem szerint nincs szándék.

Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy az orvostudomány egyértelműen bizonyított tényként kezeli, hogy

»… a magzatnak a fogantatásától számított 21-22 napon már szívhangja van és ezzel kapcsolatosan egységes a tudományos álláspont.«

Az ötletet korábban Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője terjesztette a törvényhozás elé, de már korábban számos konferencián felvetődött ez a javaslat.

Ehhez az ötlethez hasonló ötletként merült fel az a javaslat is, miszerint az abortuszra jelentkező hölgyek találkozzanak olyan házaspárral, akik gyermeket szeretnének örökbefogadni, hogy ezzel az abortusz alternatívájaként ismerjék meg az örökbeadás lehetőségét.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. szeptember 14. 19:31
Éppen ezért az abortuszt a 4-5 hét végéig engedélyezném, fiatalkorú esetén a 8. hétig. Nemi erőszak esetén szintén a 8. hétig. Egyebekben betiltanám és szigorúan büntetném, aki illegálisan elvégez egy ilyen beavatkozást.
..--..
2022. szeptember 14. 16:14
-zsoltkom- "Ha megfogan egy magzat, akkor körülbelül 3 hét múlva már szívhangja van" Ha meghal egy magzatból lett hajléktalan... egy küszöbre tett gyerek, körülbelül azonnal megszűnik a szívhangja.
budapesti
2022. szeptember 14. 16:14
Módosítani kéne a rendeletet, hogy a nő kérésére vegyék föl magnóra a szívhangot és kapja meg adathordozón vagy fájlban, hogy lejátszhassa a párjának vagy a szüleinek is.
annamanna
2022. szeptember 14. 16:00
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!