Heti abszurd: Novák Katalin úgy habog Ferenc pápa előtt, mint mexikói bejárónő az első amerikai állásinterjún

2022. szeptember 04. 10:38

„Eszte trabaho esz ööö muj importante ööö” – mondta a pontifexnek a magyar köztársasági flamencótáncosnő.

2022. szeptember 04. 10:38
null
Bálint Orsolya
Népszava

„Talán még maga Ferenc pápa is, aki állítólag bölcs ember, élt a gyanúperrel, ezért volt „meglepett”, mikor Novák Katalin vatikáni látogatásán előadta neki a magyar családpolitika csudálatos sikereit, hogy nálunk megduplázódott a házasságkötések és felére csökkent az abortuszok száma. Negyven percen keresztül beszélgettek, spanyol nyelven, erről egy videó is kikerült, hanggal. »Eszte trabaho esz ööö muj importante ööö« – habogott a pontifexnek a magyar köztársasági flamencótáncosnő, mint mexikói bejárónő az első amerikai állásinterjún.

Bár értékelendő a kalandvágya, hogy »az utolsó pillanatban úgy döntött, segítség nélkül is boldogul«, a helyében elfogadtam volna a tolmácsot, legalább bármit rá lehet kenni. 

Én is oltári zavarba jöttem volna, ha a szentatyával kell elcsevegnem a magyar bébibummról, persze szeplőtelenül. Amiről meg tudjuk, hogy a házasodáshoz kötött családtámogatás, meg a nehezített hozzáférés a fogamzásgátláshoz és a terhességmegszakításhoz együtt hozták össze, még mielőtt veszélyesen emelkedni kezdett volna a diplomás nők száma – vö. már nem csak az inflációt pszichológiai okokkal magyarázó KSH, de az Állami Számvevőszék is kezd Chemtrail-rajongói klubra hasonlítani – , de fátylat rá (erre is).”

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. szeptember 06. 12:07
folyékonyan beszélt, képzeld a pápa anyanyelvén spanyolul te csak a tartótisztjeid nyelvét ismered ugye? Novák Katalin utólag is a legjobb választásnak tűnik szerintem az eddigi legjobb
Bné Andrea
2022. szeptember 05. 13:53
Imádom a népszavás picsákat. Annyira nehezítve van a fogamzásgátlás, hogy kb kiböki a szemedet az óvszeres polc mindenhol, a patikában ezerféle cuccot kapsz, a nőgyógyász szívesen felírja neked a megfelelő vizsgálatok után a tablettát (kúpot, injekciót, szentelt vizet), a nőgyógyászati osztályokon meg simán abortuszt végeznek ha időben mész. De a kisasszony szerint olyan nehéz felemelni a segged és intézni a saját dolgaidat, hogy elképesztő. A házasodáshoz kötött családtámogatásról meg csak annyit, hogy a CSOK pl egyedül is igénybevehető, ahogyan a felújítási támogatás is. De ne fájjon már, hogy a család alapja egy házasság, ami két ember szerelmének hivatalos és szent köteléke.
Gecorbi
2022. szeptember 05. 10:28
Jellemző ezekre a fidkanyokra...Anno Vida Ildikó,.osztán a bajszos szar, most meg az utódja....fúj.....de ugatni azt mindegyik tud.
Tobit
2022. szeptember 05. 09:47
Jellemző a Népszavára! Egy magát újság írónak mondó firkász, és a belőle a ballibekre jellemző, igazi DK ás frecsegő gyűlölet. Csak így tovább. Remélem mindent elbuktok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!