Zene az ukránok füleinek

2023. március 11. 14:09

Tán az egyetlen ukrán kulturális figura Tarasz Sevcsenko mint költő. Na meg például a banderisták, akik főleg a zsidók és a lengyelek kiirtásában jeleskedtek.

2023. március 11. 14:09
null
Aristo
Pesti Srácok

„Vészjósló jelek gyülekeznek! Háromezer ukrán végveszélyben! Még a föld is rengett Angliában!

Kétségbeesve értesültünk, a szerencsétlen britanniai ukránok végveszélyben vannak, ugyanis az Eurovízió koncertet kíván nekik adni. Ez mindenképpen veszélyt jelent rájuk nézve, hiszen bármi is megtörténhet a »koncert« során. A szerencsétlen ukránok egészen Britanniáig futottak, hogy mindezt elkerüljék, ám a sors kegyetlen és ott is rájuk találtak.

Pedig oly szépnek tűnt minden. Azt gondolták, kiszaladtak az EU-ból és minden rendben lesz; nem így történt, elvétették, és az Eurovízió rájuk talált. Voltak vészjósló jelek, mint például a 2–3 évesek nemátalakító

– ami tulajdonképpen a buzivá alakítást jelentik –

műtétje. (Ami az angol populáció női tagjait illeti, nem is kár, bár a helyzet, az utóbbi időben sokat javult a bevándorlás hatására.)

»Az Eurovíziós Dalfesztiválra szóló 3000 jegyet osztanak ki az Egyesült Királyságban élő, lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukránok között.« Más sem hiányzik nekik. »A versenyre májusban, Liverpoolban kerül sor, miután a 2022-es győztes Ukrajna nevében a várost választották a verseny helyszínéül.« A cél az, hogy »az esemény valóban bemutassa az ukrán kultúrát«. Hát – ami azt illeti – ukrán kultúra nem igazán létezik. Tán az egyetlen kulturális figura Tarasz Sevcsenko mint költő. Na meg például a banderisták, akik főleg a zsidók és a lengyelek kiirtásában jeleskedtek, de abban aztán kiemelkedően.”

Nyitókép: YouTube/Képernyőkép

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2023. március 12. 18:12
Ehhez a szép kalocsai palóc mellényhez (Etelközi?) miért kellett ilyen rettenetes b...oid sapkát felvenni? A zene-szöveg felejthető...
Muki46
2023. március 11. 19:58
Gogol is ukrán eredetű.
mo ching
2023. március 11. 18:28
Volt még nagy ukrán kultúrhős, a Csikatiló elvtárs. Legendás életéről film is készült X polgártárs címmel.
Lajoss
2023. március 11. 17:12
Arisztid a szokásos semmi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!