Pápatánc

2023. május 08. 15:17

A politikai ellenfél lényegében büdös kommunistává vedlett, a pápa maga pedig a Fideszre és Orbánra áldást osztó szentséggé.

2023. május 08. 15:17
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„A címet, pontosabban a benne feltüntetett nyelvi leleményt loptam. Illetve, hát kölcsönvettem a Magyar Narancs szerzőjétől; nála szerepel a szerkesztőségi publicisztika végén. Szellemes és kifejező, és ha hozzáteszem, hogy minek, illetve kinek kapcsán találtatott ki, akkor az olvasó is azonnal tudja, miről, kiről van szó.

Természetesen Orbán Viktorról. És arról a pávatáncról, amelyet immár tizenhárom éve követhetünk és élvezhetünk; már aki. Követői biztosan, és ne feledjük: vannak elegen. Vannak bőven. Nekik valóban kielégítő produkciót nyújt a miniszterelnök, mindig és mindenkor mennek utána, követik minden mondatát, lépését. Kritikátlanul. Hogy ezt mivel és hogyan éri el a kormányfő, arról csak sejtéseink lehetnek, de mert még nem lépett életbe a Fidesz új törvénye, inkább nem írjuk le. Tudják, arról a tervezetről van szó, amely megszüntetné büntető-ügyként kezelni a rágalmazást, állítólag azért, hogy könnyebb legyen a dolgunk nekünk, újságíróknak. Mellesleg ezt a húzást is nyugodtan sorolhatjuk a pávatánc körébe. (Figyelem, itt nem pápatáncról beszélek.) Hisz' épp a Fidesz publicistái, jól tartott bértollnokai, akik megúszhatják a perbe fogást, hisz' ők azok, akik válogatott sértésekkel, inszinuációkkal illetik az ellenzék politikusait. Pont úgy, ahogy ez megtörtént a pápalátogatás utáni napokban; egy pillanat alatt feledésbe merült az a nagy ihletettség, amellyel magát a pápát, de lényegében az egész magyar társadalmat körbeudvarolták. Ment – nem először – a körtánc, ahogy az illik; a politikai ellenfél lényegében büdös kommunistává vedlett, a pápa maga pedig a Fideszre és Orbánra áldást osztó szentséggé. Nem térek most ki arra, hogy még Bayer Zsolt is odahajolt a Szentatya közelébe. talán le is borult előtte; gyorsan katolizált és megbánást tanúsított korábbi illetlen szavaiért. Mondom: nem térek ki erre bővebben, mivel a jeles szerző sem tett egyebet, mint járt egy táncot; nem először életében. Amúgy: most már kezdem azt gyanítani, hogy ez a műfaj őshonos a Fideszen belül, így kell lennie, nem véletlenül jutott az ötös számú tagkönyv Bayernek.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secerror
2023. május 09. 10:14
Nem büdös kommunistákká vedlettetek, hanem azok is maradtatok. Zsidó kommunisták, akiknek elődei javarészt a fasiszta Mussolini követői, rajongói voltak. Aztán egy 30szor akkora "gyilokerejű" ideológia mögé sorakoztatok fel, kiirtva 100 millió embert. Sosem feledjük, és mindig a pofátokba vágjuk. Nem a náciktól (akik már nincsenek) kell tartani, hanem tőletek, akik újraosztanák a világot, "büdös kommunisták".
syphax
2023. május 09. 06:41
"......jól tartott bértollnokai,.." Németh Péteréknek mindenki--úgymond--"bértollnok"--aki nem úgy gondolkozik és ír, ahogyan azt ő és ők helyesnek vélelmezik. Ráadásul még "jól tartott"-ak is vagyunk vagy lennénk. Ezzel szemben én vagy 25 éve itt koptatom a középső ujjamat a tasztatúrán a FIDESZ MELLETT--na jó: a FIDESZ-KDNP mellett--és egy KANYI-piculát nem kaptam érte senkitől soha, de még "jó szót se nagyon". És megjegyzem: VISSZA IS UTASITANÁM A "BAKSIST" AZONNAL, ha netán bárki is honorálni akarná legőszintébb meggyőződéseimet--amiket itt "papirra vetek". DE TUDOM: MINDEZT HIÁBA MONDOM, A NÉMETH PÉTER FÉLÉK ÉS ELVTÁRSAIK ÚGYSEM HISZIK EL NEKEM, IGY HÁT TÖBBET MÁR NEM IS MONDOM.Ráadásul nem is egyedül vagyok "ilyen", aki abszolúte csak szilárd meggyőződésből és minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül mondjuk-irjuk amit mondunk--most a múltban és a jövőben is. Trágár bántást , sértést, becsmérlést stb...stb.. viszont kapok eleget én (is!)--AZ ÁLLITÓLAGOS "JÓL TARTOTT BÉRTOLLNOK", FIDESZBÉRENC, ORBÁNSEGGNYALÓ, NERCSICSKA, PROPAGANDISTA SATÖBBI..SATÖBBI.
akiaki
2023. május 09. 00:10
német! te még akkor tisztességes komcsi firkász voltál, nagy nyelvvel és nyállal, mikor Bayer az ötödik jelentkező volt a fideszbe! mindketten maradtatok!
Peppa
2023. május 08. 23:44
Németh elvtárs! Ne vedd a szádra se a kereszténységet, se a pápát, se a magyarokat. Semmi közöd hozzájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!