A Fidesz bekebelez mindent – mi csak nézzük

2023. június 19. 12:16

Orbán mindig arra törekedett, hogy a lépései törvényesek legyenek.

2023. június 19. 12:16
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Szép csendben kúszott be a magyar közéletbe a Mathias Corvinus Collegium, amely magáról úgy ír, mint a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét. Tulajdonképpen már az első pillanattól a Fidesz háttér-intézményének lehetett tekinteni, amely elég gyorsan jutott ingatlanhoz is. 

Budapest talán egyik legértékesebb helyét, a volt Munkásőr központot szerezték meg, a Gellérthegy impozáns pontján. Hogy miként került ez az épület-együttes az MCC birtokába, valójában homály fedi, mindenesetre az egész beruházás, lépés-sorozat csak azt bizonyítja, hogy a Fidesz valóban hosszú távon gondolkodik és építkezik. Hogy azután ez az építkezés erkölcsös-e, az már más kérdés, olyannyira az, hogy valójában a hajdani székház-ügy óta nem is lepődünk meg a párt különböző tranzakcióin. Mindegy is; Orbán mindig arra törekedett, hogy a lépései törvényesek legyenek, és amióta kormányon van, ez különösen könnyen megy: a kétharmados többséget kihasználva, ha kell, törvényt alkottat. 

Akárhogy is, az MCC csaknem húsz éves története alatt hihetetlen pályát írt le; elképesztően gazdag szervezetté vált, olyanná, amely szép fokozatosan gyűri maga alá az általa kiszemelt területeket.”

***

***

Nyitókép: Róka László MTI/MTVA

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2023. június 20. 07:56
Orbán nagy stratéga, és a konkrét-napi ügyekben is kiváló harcos.
akiaki
2023. június 19. 23:48
megértem a németet! apuka-anyuka munkahelyét, iskolává alakítják ezek!
5m007h 0p3ra70r
2023. június 19. 22:48
"Akárhogy is, az MCC csaknem húsz éves története alatt hihetetlen pályát írt le; elképesztően gazdag szervezetté vált, olyanná, amely szép fokozatosan gyűri maga alá az általa kiszemelt területeket." Pontosan ugyanúgy történik, mint bárhol ezen a bolygón. Butaság ezt helyi sajátosságként tálalni.
Házam Hazája
2023. június 19. 22:40
A kommunisták meg 3-szor ekkora épületeket hagynak szétporladni. Ingyen volt, termelte a pénzt 20 évig. Minek tegyenek bele egy fillért is?! Elég körbeutazni a Balatont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!