UKIP: Egész Kelet-Európát magunkra szabadítottuk

2014. október 17. 09:25

A UKIP képviselője egy vitaműsorban arról beszélt, hogy az EU szervei illegitimek, és a bevándorláspolitikával „egész Kelet-Európát magunkra szabadítottuk”.

2014. október 17. 09:25

A brit UKIP-os képviselő a legtöbb kérdésre azt válaszolta, hogy léteznie sem kellene sem a Bizottságnak, sem a Parlamentnek, sem az eurónak. A britek azt sem tudják, kik ülnek a Bizottságban, nem választották meg őket, mégis ők Európa urai – tette hozzá Paul Nuttall. 

A szlovén szociáldemokrata képviselő, Tanja Fajon azzal vágott vissza, hogy még csak most alakul a Bizottság, és nem szabad elfelejteni a tagállamok felelősségét sem az ügyben, hiszen mégis csak ők delegálják a biztosokat.

Nuttall a néppárti és szociáldemokrata egyensúlyról értekező Rosa Balfour politológust is félbeszakította, mondván: Nagy-Britanniában jóformán senki sem szavazott a Néppártra, az EP legnagyobb képviselőcsoportjára. A britek többsége az euroszkeptikus pártokat támogatja – hangsúlyozta.

Szerinte a legfontosabb kérdés az EU-ban a bevándorlás. „Egész Kelet-Európát magunkra szabadítottuk, akik jóval olcsóbban dolgoznak, mint mi, így elveszik a britek elől a munkát” – mondta a UKIP képviselője.

Ezekkel a sérelmekkel a nagy pártoknak is foglalkozniuk kell Rosa Balfour szerint, különben tovább fognak erősödni az euroszkeptikusok.

Épp csütörtök délután jött egyébként a hír, hogy a UKIP-ot is magában foglaló EP frakció megszűnik, mivel kilép belőle egy lett képviselő, és így már nem felel meg annak a frakcióalakításhoz megkívánt követelménynek, hogy legalább hét tagállamból kell a tagságnak összeállnia. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 17. 12:50
Érdekes, a vörös hadsereggel nem voltak ilyen finnyásak.
duzur
2014. október 17. 11:51
Az bezzeg nem zavarta, hogy az összes erös nyugateurópai céget rászabadították a védtelen keleteurópai országokra! És korábban az se zavarta, hogy a szovjet diktatúra rászabadúlt a kiszolgáltatott keleteurópai országokra...
Csigorin
2014. október 17. 10:22
Jojo, igazad van, de ez ketiranyu utca, mert ti meg Kelet Europara szabaditottatok a vammentes aruitokat, TESCO-t pl. Ami "elveszi" az itteni termelok elol a piacot, eppugy ahogy mink meg ee'vesszuk a munkaaaat
tango47
2014. október 17. 10:15
A volt gyarmataiknak köszönhetik a problémáikat. Ilyen, amikor az inga vissza-leng. A normálisabbja szerintem még mindíg jobban tolerál egy lengyel, vagy magyar szomszédot, mint egy feketét (ha van egy kis eszük).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!