Németország: menedékkérő-igazolvány nélkül nem jár ellátás

2015. december 9. 19:12
A német kormány szerdán arról döntött, hogy menedékkérő-igazolványt vezetnek be. Ezt akkor állítják ki, mikor egy migráns először találkozik Németországban a hatóságokkal, az igazolvány hiányában pedig szociális ellátás sem jár majd. Ezzel együtt a menekültügyben érintett hatóságok adatbázisait is összekapcsolják.

Németországban külön igazolványt kapnak a menedékkérők, és összekapcsolják a menekültügyben érintett hatóságok adatbázisait a kormány szerdai ülésén elfogadott törvénytervezet szerint, amelyet várhatóan már januárban megszavaz a törvényhozás.

A megoldás révén elkerülhető egy sor visszaélés, nagyobb lesz a rend a menekültügyi rendszerben, és gyorsabb lesz a menekültügyi eljárás – mondta berlini sajtótájékoztatóján Thomas de Maiziére belügyminiszter. A papíralapú igazolvány a menedékkérő nevétől és arcképétől a kijelölt lakóhelyén keresztül a vallásáig egy sor adatot tartalmaz majd. 

Az országba belépő menedékkérővel kapcsolatba kerülő hatóságok az első találkozáskor rögzítik a számukra legfontosabb információkat, és feltöltik azokat egy központi adatbázisba. Így fokozatosan teljessé válik az illető adatlapja, amelynek alapján elkészítik az igazolványt. A másik fő alapelv, hogy igazolvány nélkül senki nem veheti igénybe a menekültügyi ellátást – mondta a miniszter.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "ÉV Emberétől" akár éhen is halhat, akinek nincs igazolványa.
Mert így erkölcsös.

Eső után köpönyeg. But! Just do it!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés