CÖF: Felesleges és kártékony intézmény az Európai Bizottság

2015. december 10. 14:04
Egyoldalú és önkényes döntéseket hoz az Európai Bizottság, amelyre azért haragszik a CÖF, mert befogadta a szerinte Soros György által pénzelt „belga álcivilek” azon kezdeményezését, amely megfosztaná szavazati jogától Magyarországot. A CÖF petícióval tiltakozik a lépés ellen, és azt is javasolja, hogy bővítsék a Frontex hatáskörét.

Petícióban tiltakozik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlamentnél, mert az Európai Bizottság befogadta azt a civil kezdeményezést, amely Magyarország szavazati jogának megvonására irányul – jelentette be a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Csizmadia László közölte: ugyancsak követelik, hogy az Európai Parlament vizsgálja meg az Európai Bizottság bevándorlással kapcsolatos intézkedéseit és mulasztásait; azt, hogy miért nem reagált a bizottság a migránsáradattól szenvedő tagállamok vészjelzéseire. Jelöljék meg név szerint azokat az uniós vezetőket, akiknek a politikai felelősége megállapítható – folytatta –, annál inkább, mert a beözönlő migránsok között megbújhattak az európai polgárok biztonságát veszélyeztető emberek is.

Belga álcivilek

Emlékeztetett arra, hogy – „a Soros György dollárjaival felfűtött belga álcivil szervezet” – az Európai Humanista Föderáció az Európai Bizottság jóváhagyásával aláírásgyűjtésbe kezdhet Ébredj Európa! elnevezéssel. Ennek Magyarország uniós szavazatának felfüggesztése és esetlegesen kizárása az unióból a célja, mert szerintük az Orbán-kormány megsérti a jogállamiság alapelveit – tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a magyar jogállamiságot górcső alatt vizsgálta az Európai Unió minden vezető szerve és végül mindig megállapították, hogy megfelel a követelményeknek.

A CÖF-CÖKA az Ébredj Európai Bizottság! című petíció beadását tartja időszerűnek. Ebben azt kérik: vizsgálják meg, hogy az Európai Bizottság miért nem hozott azonnali intézkedéseket a gazdasági bevándorlás kezelésére és megfékezésére, ugyanakkor kifejezik, hogy elutasítják a kvótarendszert.

Felesleges intézmény az Európai Bizottság

Remélik, hogy a CÖF-CÖKA petícióját, amelyhez csatlakozott ötszáz határon túli magyar szervezet is, ugyanúgy befogadják, mint a belga álcivilek kezdeményezését – fogalmazott Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Bizottság felesleges, kártékony és önsorsromboló intézmény. Ismételten bizonyította, hogy egyre több kérdésben egyoldalú és önkényes döntéseket hoz, amelyek mögött semmilyen demokratikus felhatalmazás nem áll, és következmények nélkül hozhat meg a tagállamok érdekeivel ellentétes döntéseket – közölte.

Hozzátette, hogy a bizottsági elnök és a biztosok kiválasztása politikai alku következménye, amelyben az európai nagyhatalmak, illetve a mögöttük álló globális erők mondják ki a végső szót.

Merkel kancellár az Európai Bizottság elnökének azt a Junckert „erőltette át”, aki a luxemburgi adóparadicsom létrehozatalával világosan megmutatta, hogy nem az európai polgárok, hanem a nagy transznacionális cégek és bankok, vagyis a globális pénzhatalom képviselője és lekötelezettje – jelentette ki Fricz Tamás.

Bővítsék a Frontex lehetőségeit

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője azt hangsúlyozta: petíciójukban arra kérik az Európai Parlamentet és elnökét, Martin Schulzot, hogy vizsgálja felül a november 24-én meghozott, a belga civil szervezet által kezdeményezett döntést.

Ugyanakkor javasolják, hogy bővítsék a Frontex, vagyis az EU határellenőrzési szerve szerepének bővítését az európai külső határok védelmében.

Az Ébredj Európa! elnevezésű kezdeményezés befogadását annál is inkább sérelmesnek tartják, mert eközben semmilyen uniós eljárás nem indult azzal kapcsolatban, hogy Görögország a migránsáradat kezelésekor megsértette a schengeni és a dublini egyezményben foglaltakat – mondta Ifj. Lomnici Zoltán.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés